ANPC ridică sancţiunea suspendării site-ului Altex, după ce retailerul a corectat toate erorile de semnalizare a reducerilor

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 19:35
2886 citiri
ANPC ridică sancţiunea suspendării site-ului Altex, după ce retailerul a corectat toate erorile de semnalizare a reducerilor
Reduceri promovate de Black Friday FOTO Captură/ Altex.ro

Retailerul Altex România a refăcut semnalizarea reducerilor pentru unele produse din site-urile altex.ro şi mediagalaxy.ro, conform recomandărilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a anunţat joi, 11 noiembrie, compania.

"Autoritatea a constatat corectarea abaterilor şi a ridicat sancţiunea complementară de suspendare a activităţii", se menţionează în comunicat.

Astfel, retailer-ul îşi va desfăşura în mod normal activitatea online, cât şi pe cea din magazine, inclusiv vineri, în ziua de Black Friday.

Potrivit sursei citate, compania a plătit cele două amenzi contravenţionale emise de ANPC, pentru altex.ro, respectiv mediagalaxy.ro.

"Ne cerem scuze tuturor clienţilor pentru erorile comise, le-am remediat imediat cum ne-au fost sesizate. Pe cei care au fost afectaţi de aceste erori şi rugăm să ne contacteze la numărul de telefon 021.9196 şi vor primi tot suportul necesar. Îi asigurăm că vom investi în perfecţionarea proceselor şi sistemelor, astfel încât să le oferim, în continuare, cele mai mici preţuri din România şi cea mai bună experienţă de cumpărare", a declarat Andreea Nucă, director Customer Service Altex România.

Pe 12 noiembrie, în ziua de Black Friday, toate magazinele Altex şi Media Galaxy vor avea un program special - vor deschide de la ora 7:00 dimineaţa, astfel încât clienţii să aibă mai mult timp pentru cumpărături, evitând aglomeraţia în interiorul unităţilor.

"Altex este un retailer cu tradiţie pe plan local şi, de trei decenii, construim relaţii bazate pe respect şi încredere atât cu clienţii, cât şi cu partenerii noştri. Facem toate eforturile pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor fie că vorbim despre varietatea stocului, campanii de reduceri sau servicii suplimentare, atât în magazine, cât şi online. Totdată, Altex oferă garanţia celui mai mic preţ din România, prin programul 'de 2X diferenţa', în cazurile în care clientul găseşte acelaşi produs, mai ieftin, la un alt comerciant offline sau online. Prin intermediul programului, clienţii pot verifica, şi post factum, valoarea oricărei achiziţii", se menţionează în comunicat.

Altex are peste 125 de magazine deschise în ţară. În aproape trei decenii de la înfiinţare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, în liderul pieţei de produse electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia din România.

În data de 9 noiembrie, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au propus suspendarea temporară a activităţii site-ului altex.ro pentru practici comerciale incorecte în contextul Black Friday, operatorul economic fiind sancţionat şi cu amendă contravenţională în cuantum de 50.000 lei.

Comisarii ANPC au constatat prin accesarea site-ului www.altex.ro faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preţ, fără a aplica reducerile din preţul de referinţă (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus). Echipele de control ANPC au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preţ, afişate pe site, se preciza în comunicatul ANPC.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Altex, #Black Friday, #anpc , #stiri juridice