Anomalie statistică la admiterea la școlile de subofițeri jandarmi. Toți candidații de la IJJ Prahova au trecut de la nota 3 la nota 10 după contestații

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 21:21
5173 citiri
Anomalie statistică la admiterea la școlile de subofițeri jandarmi. Toți candidații de la IJJ Prahova au trecut de la nota 3 la nota 10 după contestații

Marian Godină vine cu o dezvăluire de zile mari, după publicarea rezultatelor contestațiilor candidaților care au susținut admiterea de la Școlile de subofițeri de jandarmi de la Fălticeni și Drăgășani.

UPDATE 23.05 Marian Godină a revenit ulterior și a oferit o posibilă explicație plauzibilă pentru notele modificate la contestații.

„În legătură cu postarea de mai devreme, cea cu examenul de la Școlile de subofițeri de jandarmi, am primit mai multe mesaje în privat și am reușit să aflu ce s-a întâmplat.

Explicația mi se pare plauzibilă, dar denotă încă o dată multă incompetență și bătaie de joc.

Examenul s-a dat în fiecare județ, în mai multe săli de concurs. Într-una din sălile de examen din Prahova, candidații au primit subiectele care fuseseră date la sesiunea din martie 2021, subiecte pe care le rezolvaseră deja acasă, în pregătirea pentru sesiunea din octombrie. La finalul examenului, la corectare, în respectiva clasă a plouat cu note de 2 și 3, deoarece șablonul pentru corectare era cel pentru subiectele din sesiunea octombrie 2021, cele pe care le-au primit toți ceilalți candidați din țară.

Candidații au explicat că e imposibil să aibă notele alea și au fost îndrumați să facă contestație.

Bănuiesc că cei responsabili au înțeles încă de atunci ce gafă au făcut, dar au continuat așa.

Mai bănuiesc și că mulți candidați s-au prins că subiectele alea sunt cele din martie, dar au mers "pe burtă". Probabil și scria pe ele "Sesiunea Martie 2021".

Cu toate astea, e destul de greu de crezut că le-au rezolvat perfect, dar nu imposibil, ținând cont ca erau subiecte pe care le mai făcuseră.

După contestații, candidații din acea sală au obținut nota zece.

Sunt tare curios cum se va soluționa situația asta. Eu încă o pun pe seama incompetenței și sper să nu mă înșel.

Dar mai bine să așteptăm niște explicații oficiale, ce am scris eu mai sus e doar părerea mea după ce am vorbit cu câțiva candidați”, a scris Godină pe pagina sa de Facebook.

Știrea inițială: Acesta publică un document care arată că 11 candidați cu medii foarte mici au obținut nota maximă la recorectare.

"Astăzi s-au afișat listele după contestații cu rezultatele candidaților care au susținut examenul de admitere la Școlile de subofițeri de jandarmi de la Fălticeni și Drăgășani.

Prima poză e de pe site-ul școlii din Drăgășani.

Se observă că 7 candidați cu note inițiale foarte mici, au obținut după contestație nota maximă, adică 10. Toți cei 7 au fost recrutați de IJJ Prahova.

A doua poză e de pe site-ul școlii de la Fălticeni.

Se observă 4 candidați, selectați tot de IJJ Prahova, tot cu note foarte mici inițal, iar ulterior cu note de 10.

Părerea mea e că e o eroare undeva, ar fi mult prea mari diferențele și prea mare coincidența, mai ales că testele sunt grilă.

Nu cred că ar putea fi vorba de fapte de corupție, nu cred că ar face cineva așa ceva.

Sper că Jandarmeria Română va oferi o explicație celor care au susținut acel examen (mulți dintre ei mi-au scris supărați și dezamăgiți)", a postat pe Facebook Godină.

Și sindicatul polițiștilor Europol a sesizat această anomalie la admiterea în cauză.

„După ce zilele trecute auzeam cum un candidat nu a fost lăsat să își satisfacă nevoile fiziologice la toaletă și a fost nevoit să folosească o sticlă, chiar în sala de examen, acum vedem cum candidați notați inițial cu 2.50 au ajuns să fie admiși cu nota 10”, subliniază sindicaliștii.

Citeste si:
Un jandarm din Alba Iulia s-a sinucis în post. Bărbatul și-a tras două gloanțe în piept
Un jandarm din Alba Iulia s-a sinucis în post. Bărbatul și-a tras două gloanțe în piept
Un subofiţer angajat în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi-a tras două gloanţe în piept, în zona inimii, cu pistolul din dotare, potrivit adevărul.ro Incidentul s-a...
Conflict violent într-un cartier din Săcele. A fost nevoie de intervenția luptătorilor de la Acțiuni Speciale
Conflict violent într-un cartier din Săcele. A fost nevoie de intervenția luptătorilor de la Acțiuni Speciale
Trei persoane au fost rănite sâmbătă seara, 20 noiembrie, într-un incident care a avut loc într-un cartier din municipiul Săcele. Pentru aplanarea conflictului, în care au fost implicate...