Judecatorii au decis sa restituie ceasurile de lux primite cadou de Mircea Geoana de la Marian Vanghelie

Joi, 13 Mai 2021, ora 14:39
3123 citiri
Judecatorii au decis sa restituie ceasurile de lux primite cadou de Mircea Geoana de la Marian Vanghelie
Sentinta data de Tribunalul Bucuresti in procesul de coruptie al fostului edil Marian Vanghelie FOTO Lemnucs.ro

Mircea Geoana va primi inapoi cele trei ceasuri de lux primite cadou de fostul presedinte al PSD in anul 2008 de la Marian Vanghelie a decis, joi, Tribunalul Bucuresti.

Decizia a fost luata in dosarul in care Marian Venghelie a fost condamnat pe fond la 11 ani si 8 luni de inchisoare, pentru fapte de coruptie.

"...dispune restituirea bunurilor mentionate in ordonanta emisa la 25.05.2015 de catre procuror (vol. 72, filele 6-11) catre intimatul Geoana Mircea - Dan si ridicarea sechestrului asigurator instituit asupra lor", se arata in hotararea instantei.

Mircea Geoana a fost audiat in instanta in septembrie 2017, el sustinand atunci ca Vanghelie i-a dat cele trei ceasuri "in calitate de coleg" de partid.

"Cele 3 ceasuri primite de la Vanghelie au reprezentat simple cadouri. Mi le-a oferit in calitate de coleg, fara nicio legatura politica sau administrativa. Le-am primit cu ocazia a doua onomastici. Onomastica mea - implinirea varstei de 50 de ani si onomastica sotiei. Nu cunosc nimic cu privire la provenienta ceasurilor. Nu stiu exact ce marca aveau ceasurile. Vanghelie nu mi-a solicitat niciodata favoruri in schimbul acestor cadouri. Nu mi s-au parut a fi cadouri extravagante. Nu pot preciza daca Vanghelie isi permitea sa-mi faca asemenea cadouri, eu nu aveam acces la fisa lui materiala, dar avand in vedere semnele exterioare nu era ceva iesit din comun. El a venit cu o stare materiala buna in politica si nu era o noutate pentru noi ca avea resurse financiare suficiente pentru un trai peste medie", spunea la acea vreme Geoana.

Detalii despre cele trei ceasuri apar si in declaratia data de Mircea Geoana la DNA, in cursul urmarii penale.

"In anul 2008, din cate imi aduc aminte, cu ocazia implinirii varstei de 50 de ani, am primit cadou de la Marian Vanghelie un ceas marca Glashutte, de culoare negru cu auriu, model Panomatic Crono, nr. 000223, No. reference 19501110104, Date of sale 05.08.2008. Fac precizarea ca nu cunosc valoarea acestui ceas. De asemenea, undeva in anii 2008-2009, la diferite aniversari, Marian Vanghelie i-a facut cadou sotiei mele, Geoana Mihaela, doua ceasuri marca Vacheron Constantin, unul alb cu auriu si curea bleumarin, model 25021/000R, Case nr. 795982, Movement nr. 9699232, Metal Or rose, Dial 9115, Bracelet Cuir, impreuna cu o cutie neagra, iar celalalt, argintiu cu alb si curea roz, cu seria 821914 83505. De asemenea, nu cunosc valoarea acestor ceasuri. Predau, cu aceasta ocazie, organului de urmarire penala cele trei ceasuri mentionate mai sus", se arata in declaratia data de Mircea Geoana la DNA.

Marian Vanghelie a fost condamnat joi, 13 mai, de Tribunalul Bucuresti la 11 ani si 8 luni inchisoare, intr-un dosar in care a fost trimis in judecata de DNA pentru savarsirea a noua infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu si sapte infractiuni de spalare de bani.

De asemenea, Vanghelie trebuie sa plateasca Primariei Sector 5 daune materiale de peste 15 milioane euro.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Tribunalul Bucuresti, #sentinta, #Mircea Geoana, #ceasuri lux, #Marian Vanghelie , #stiri juridice