Dinel Staicu, 11 ani de inchisoare in dosarul Transgaz

Luni, 30 Decembrie 2013, ora 18:47
6303 citiri
Dinel Staicu, 11 ani de inchisoare in dosarul Transgaz

Dinel Staicu a fost condamnat, luni, la 11 ani de inchisoare in dosarul Transgaz.

Decizia magistratilor nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs, informeaza B1. Dinel Staicu se afla in prezent in arest, intr-un alt dosar.

In noiembrie 2007, presedintele Societatii de Investitii Financiare Oltenia, Dinel Staicu, a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie, intr-un dosar privind fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Medias cu peste 11 milioane de euro.

In dosarul Transgaz au mai fost trimisi in judecata Aurel Gabriel Coconea - fost director general al SNTGN Transgaz SA Medias, Cornel Teodor Volintiru - fost director general al SC Sironex SA Craiova, Carmen Ioana Popescu si Vlad Rebega - fosti directori general, respectiv, economic al SC BDJ SA Craiova, Vasile Banciu - fost director general adjunct al SC Asigurarea Nationala Romana SA, Adrian Georgel Bogza - fost administrator al SC Delta Telecom SA, precum si Iulian si Tudorica Siclitaru.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada august 2000 - iulie 2001, Aurel Coconea ar fi incheiat ilegal 14 conventii de plati cu cinci societati cu capital integral de stat, prin care ar fi interpus in circuitul financiar dintre societatile de stat transportatoare, distribuitoare si respectiv beneficiare de gaze naturale, patru firme private controlate de Dinel Staicu.

Anchetatorii au stabilit ca cele patru firme controlate de Dinel Staicu - reprezentate de Cornel Volintiru, Vlad Rebega, Carmen Ioana Popescu, Tudorica si Iulian Siclitaru - nu ar fi avut activitate comerciala, nu ar fi avut relatii comerciale cu societatile implicate in incheierea actelor de compensare si nici nu ar fi prezentat credibilitate financiara.

Sumele de bani astfel incasate ar fi fost directionate catre firmele din grupul controlat de Dinel Staicu si ar fi ajuns in conturile personale ale acuzatilor sau in conturile altor societati in care acestia ar fi fost implicati si de unde ar fi fost retrase in numerar.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dinel Staicu condamnat Transgaz, #Dinel Staicu Transgaz , #stiri juridice
Comentarii