UPDATE Perchezitii DNA la Primaria Iasi. Primele declaratii ale lui Mihai Chirica VIDEO

Joi, 10 Iunie 2021, ora 11:19
4818 citiri
UPDATE Perchezitii DNA la Primaria Iasi. Primele declaratii ale lui Mihai Chirica VIDEO
Procururii au revenit la Primaria Iasi cu noi perchezitii FOTO Facebook / Mihai Chirica

UPDATE: Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi, a spus ca probabil este vorba despre terenul de langa cimitirul Eternitate si se pare ca a fost o reclamatie din interiorul Partidului National Liberal a unui consilier la vremea respectiva fata de colegii sai.

"Este o actiune pe care DNA Bucuresti o face privind ridicarea unor documente. Au cerut si in timpul pandemiei, acum au venit sa intregeasca portofoliul de documente pe care le solicita. Sunt primarul in functie, le acord tot sprijinul. Nu am nicio calitate si nici foarte multe detalii. Din perspectiva mea, vorbesc ca primar de data aceasta, nu exista nici un pericol in institutie, nu pot sa vorbesc despre ce se intampla in afara institutiei, nu este rolul meu si nu am date si speram ca lucrurile sa-si urmeze calea cea mai fireasca", a mai spus primarul Chirica.

STIREA INITIALA:

Procurorii DNA din Bucuresti impreuna cu jandarmi au descins joi, 10 iunie, la ora 7.00, la sediul Primariei Iasi. Nu se stie deocamdata care este subiectul perchezitiei si cat de complexa va fi.

Surse apropiate anchetei spun ca ar fi vorba despre un schimb de terenuri din cartierul Tatarasi, strada Eternitate si strada Cicoare, relateaza Ziarul de Iasi

COMUNICAT OFICIAL DNA: Ca raspuns la solicitarile formulate de reprezentanti ai mass media, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate celor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, in cursul anului 2019.

In cursul zilei de 10 iunie 2021, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 11 locatii situate pe raza judetului Iasi, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice si sediile unor societati comerciale.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Biroul Parchetului European din Cluj-Napoc face joi, 18 aprilie, percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în instituţii publice, din judeţul Botoşani, în cadrul unei anchete privind o...
#mihai chirica, #Primaria iasi, #perchezitii, #ancheta DNA , #stiri juridice