VIDEO Aproape 200 de perchezitii in 17 judete la persoane suspectate ca au poluat cu deseuri periculoase. Sunt vizate si infractiuni de evaziune fiscala si abuz in serviciu

Joi, 04 Martie 2021, ora 09:26
4391 citiri
VIDEO Aproape 200 de perchezitii in 17 judete la persoane suspectate ca au poluat cu deseuri periculoase. Sunt vizate si infractiuni de evaziune fiscala si abuz in serviciu
Captura Youtube

In aceasta dimineata, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Mures pun in aplicare 190 de mandate de perchezitie domiciliara, in 17 judete si in municipiul Bucuresti, la sediile si locuintele unor persoane fizice si juridice.

Persoanele vizate sunt banuite de comiterea infractiunilor de evaziune fiscala, abuz in serviciu si poluare prin evacuare de deseuri.

Unde se desfasoara perchezitiile

Actiunile se desfasoara sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Mures si au loc in Bucuresti si in judetele Mures, Botosani, Iasi, Suceava, Alba, Arad, Bacau, Bihor, Caras Severin, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Prahova, Sibiu, Teleorman si Vaslui.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2018-2020, o societate comerciala din judetul Mures, avand ca obiect de activitate preluarea deseurilor si predarea lor catre incineratoare autorizate, cu activitate in 17 judete, nu ar fi inregistrat in evidentele contabile relatiile comerciale stabilite.

De asemenea, pentru a evita costurile privind incinerarea legala si inregistrarea in contabilitate a facturilor de prestari servicii, societatea in cauza ar fi evacuat in natura deseurile preluate.

Spitalele, pacalite

In activitati ar fi fost angrenate unitati medicale si societati cu profil medical, ale caror evidente ar fi fost trunchiate, astfel incat agentul economic in cauza s-ar fi sustras de la plata impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat.

Totodata, actiunea vizeaza si aspecte privind achizitii publice de materiale sanitare din perioada starii de urgenta.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat, pana in acest moment, la 380.000 de lei.

Despre ce spitale e vorba

Potrivit unor surse, este vorba de Spitalul Municipal Tarnaveni, Medias, Saveni, Darabani, Stefanesti, Dorohoi si alte 50 de cabinete medicale individuale si entitati a caror activitate genereaza deseuri medicale.

5 mandate de aducere vor fi puse in executare.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane.

La activitate participa si politisti ai inspectoratelor din judetele mentionate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Biroul Parchetului European din Cluj-Napoc face joi, 18 aprilie, percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în instituţii publice, din judeţul Botoşani, în cadrul unei anchete privind o...
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
#perchezitii, #perchezitii evaziune fiscala, #perchezitii Bucuresti Ilfov , #stiri juridice
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Fitea este. Toti care reclamau aveau app. Ca apartine de alt minis-