Dezbateri finale in dosarul Colectiv. Incadrarea juridica a faptelor inculpatilor ar putea fi schimbata

Luni, 14 Iunie 2021, ora 07:31
1734 citiri
Dezbateri finale in dosarul Colectiv. Incadrarea juridica a faptelor inculpatilor ar putea fi schimbata
Dezbaterile finale se vor avea loc pe parcursul a trei zile/ FOTO Hepta.ro

Curtea de Apel va incepe luni dezbaterile finale in apelul din dosarul Colectiv, in care au fost condamnati, printre altii, fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, doi pompieri si patronii clubului.

Potrivit deciziei instantei, dezbaterile finale se vor avea loc pe parcursul a trei zile, incepand de luni.

Tot luni, instanta se va pronunta asupra schimbarii incadrarii juridice a unor fapte retinute in sarcina inculpatilor, inclusiv in cazul lui Cristian Popescu-Piedone.

Cererea de recuzare a fost insa respinsa de un alt complet

Problema schimbarii incadrarii juridice a fost ridicata din oficiu, la termenul din 14 aprilie al procesului, de catre cei doi judecatori ai completului, Adina Pretoria Dumitrache si Andrei Viorel Iugan, fapt ce a nemultumit DNA, care a facut o cerere de recuzare a celor doi magistrati.

Cererea de recuzare a fost insa respinsa de un alt complet.

Ulterior, supravietuitori ai incendiului din Colectiv si rude ale victimelor au reclamat, intr-o scrisoare deschisa, decizia celor doi judecatori, sustinand ca schimbarea incadrarii juridice a faptelor inculpatilor ar duce la pedepse "mici si nesemnificative, disproportionate fata de gravitatea faptelor comise si a consecintelor lor, lucru care ar arunca o umbra adanca asupra intregului proces de justitie din Romania".

Procesul de afla in faza de apel

Semnatarii afirmau ca, an de an, si-au pus nadejdea in Justitie, "sperand ca printr-o infaptuire corecta a acesteia, sa izbutim sa obtinem macar un crampei de alinare".

"In schimb, dupa 5 ani si jumatate de chinuri felurite, atat fizice, cat si sufletesti, aflam din documentele emise dupa termenele apelului, ca se ia in mod serios in considerare schimbarea incadrarii juridice a infractiunilor inculpatilor, lucru care, daca s-ar infaptui, ar putea duce la absolvirea acestora de o parte din vina si la indulcirea pana la derizoriu a pedepselor acordate".

Procesul de afla in faza de apel, dupa ce, pe 16 decembrie 2019, Tribunalul Bucuresti i-a condamnat pe fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, functionari din primarie, patronii clubului, doi pompieri, pirotehnisti si reprezentatii unei firme de artificii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O mașină de curse a ieșit de pe traseu și a intrat în spectatori. Câte persoane au murit
O mașină de curse a ieșit de pe traseu și a intrat în spectatori. Câte persoane au murit
O maşină de curse a ieşit de pe traseu în timpul unei competiţii desfăşurate duminică în Sri Lanka şi a intrat într-o mulţime de spectatori şi de oficiali ai cursei, cauzând moartea a...
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
#tragere, #tragedie, #Piedone, #Cristian Piedone primar , #stiri juridice