11 angajati de la Politia Rutiera Botosani au fost retinuti. Cat luau spaga

Joi, 03 Iunie 2021, ora 11:43
4724 citiri
11 angajati de la Politia Rutiera Botosani au fost retinuti. Cat luau spaga

Procurorii DNA au dispus retinerea a 11 persoane, in dosarul care vizeaza suspiciuni de coruptie la Politia Rutiera Botosani. Intre inculpati sunt un ofiter si zece agenti. De asemenea, sase agenti au fost plasati sub control judiciar. Agentii sunt acuzati ca luau intre 100 de lei si 100 de euro mita.

Procuorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 02, respectiv 03 iunie 2021, a 11 inculpati (un ofiter de politie, noua agenti de politie si o persoana fizica) dupa cum urmeaza:

IACOB FLORIN EDUARD, la data faptelor, ofiter de politie in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (I.P.J.) Botosani- Serviciul Rutier, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunilor de:

- luare de mita (doua fapte din care una in forma continuata),

- abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit (trei fapte),

- fals intelectual

- uz de fals, in forma continuata

- favorizare a faptuitorului,

ANTON VIOREL, BALAN IONEL, BOTEZATU GABRIEL, FECIORU ROBERT NECULAI, GHERASIM CONSTANTIN-DOREL, GURIUC IONUT PAVEL, LUCA DUMITRU-CATALIN, RUSU CONSTANTIN-CIPRIAN, COSMAN STELIAN-IULIAN, toti agenti de politie in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Botosani - Serviciul Rutier in sarcina carora s-a retinut comiterea unor infractiuni de luare de mita si de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite

O persoana fizica este acuzata de dare de mita.

"De asemenea, s-a dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile, incepand cu data de 2 iunie 2021, fata de sase inculpati, toti agenti de politie in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Botosani - Serviciul Rutier, dupa cum urmeaza: PODARU VIRGIL, ROMANESCU MIHAI, BUNDUC STEFAN, PUSCASU NICOLAE-OVIDIU, RIPICEANU LUCIAN, GURALIUC SORIN, pentru infractiuni de luare de mita si de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit", a transmis DNA.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in perioada iunie - noiembrie 2020, cei 16 inculpati, politisti in cadrul I.P.J. Botosani - Serviciul Rutier (inclusiv ofiterul de politie), in legatura cu neindeplinirea atributiilor de serviciu privind constatarea si sanctionarea contraventiilor la regimul circulatiei, ar fi primit sume de bani cuprinse intre 100 lei si 100 euro de la mai multi conducatori auto opriti in trafic pentru depasirea limitei de viteza sau alte abateri de la regimul rutier.

"Intr-un context asemanator, in perioada 31 martie 2019 - 09 iulie 2020, inculpatul Iacob Florin Eduard, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infractiunii flagrante, declaratii de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal ce avea ca obiect "punerea in circulatie sau conducere a unui autoturism neinmatriculat pe drumurile publice", deschis fata de inculpatul persoana fizica, retinut in prezenta cauza. Prin aceste demersuri, ofiterul ar fi urmarit ingreunarea tragerii la raspundere penala a acestuia si emiterea unei solutii procedurale de netrimitere in judecata", a transmis DNA.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile.

Citeste si:
Sorin Grindeanu îi amenință direct cu ”cartonașul roșu” pe corupții din domeniul Transporturilor
Sorin Grindeanu îi amenință direct cu ”cartonașul roșu” pe corupții din domeniul Transporturilor
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vorbit marți, 30 noiembrie, despre corupția din domeniu. Aducând în discuție prețurile prea mari ale unor studii, planuri şi hărţi privind...
Nicolae Bănicioiu, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi luare de mită
Nicolae Bănicioiu, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi luare de mită
Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Nicolae Bănicioiu a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Alături de acesta, a fost deferită justiţiei o...