Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum a ajuns un proces să fie rejudecat din cauza unei gafe de proporții a magistratului care a dat soluția

Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 04:15
5757 citiri
Cum a ajuns un proces să fie rejudecat din cauza unei gafe de proporții a magistratului care a dat soluția
Cazul va fi rejudecat FOTO educativ,ro

Curtea de Apel Galaţi a decis ca procesul unei contabile de școală, condamnată la închisoare cu executare pentru delapidare, să fie rejudecat după o gafă a judecătorului care a condus procesul.

Magistratul de la Judecătoria Galați a uitat să-și motiveze decizia și a gândit că nu se prinde nimeni dacă această omisiune poate fi îndreptată copiind întocmai rechizitoriul Parchetului care a instrumentat cauza. Numai că acest gest care nu are legătură cu îndeplinirea actului de justiție a fost pedepsit de colegii săi de la Curtea de Apel Galați, care au decis fără să stea pe gânduri rejudecarea dosarului.

”Se observă în acest sens că expunerea din hotărârea fondului reprezintă o copie fidelă a rechizitoriului, sens în care se poate constata că are un număr egal de pagini. Instanţa de fond nu a analizat, din punct de vedere juridic, nicio probă administrată în cursul procesului penal”, au constatat magistraţii Curții de Apel.

Ei au apreciat că instanţa trebuie să analizeze probele care au servit ca temei pentru soluţionarea laturii penale a cauzei şi a celor care au fost înlăturate, motivarea soluţiei cu privire la latura civilă a cauzei, precum şi analiza oricăror elemente de fapt care se sprijină soluţia dată în cauză.

În acest dosar, faptele au fost cât se pare de clare. La Judecătoria Galați, magistrații au condamnat-o pe pe Felicia Giorgiana Ion Avram, contabilă la o școală din Municipiul Galați și pe soțul ei, Florin Adrian Ion Avram, administrator de firmă, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare, respectiv 3 ani şi 4 luni pentru delapidare în formă continuată şi complicitate la aceeaşi infracţiune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Procurorii spun că în perioada 2010 – 2016, contabila şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prin încălcarea legii, cauzând o pagubă bugetului şcolii la care era angajată în sumă de peste 350.000 de lei.

Mai exact, anchetatorii au dovedit că Felicia Giorgiana Ion Avram a încheiat nu mai puțin de cinci contracte de achiziţii de produse cu două societăţi comerciale administrate de soţul şi soacra sa, prin care a plătit aproape 380.000 de lei.

Procurorii spun că produsele achiziţionate au fost supraevaluate cu 123.000 față de lei faţă de preţul pieţei. Mai mult decât atât, contabila i-a achitat fără drept soţului suma totală de 230.000 de lei, reprezentând plata salariului aferent perioadei ianuarie 2010 – ianuarie 2016, cu toate că acesta nu a prestat activitatea de paznic la şcoală pentru care a fost remunerat.

Și acasă cei doi soți și-au făcut îmbunătățiri din banii școlii, cumpărând din banii şcolii uşi termopan de câteva mii de lei. Procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri imobile ce aparţin acestora iar judecătorii i-au obligat să plătească în solidar aproape 800.000 de lei, daune produse în bugetele a două școli. Faptele riscă însă se se prescrie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#judecator, #motivare, #solutie , #stiri juridice