Fostul deputat PSD Sireteanu, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare

Luni, 06 Iunie 2011, ora 19:57
1674 citiri
Fostul deputat PSD Sireteanu, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare

Fostul deputat PSD Mihail Sireteanu a fost condamnat, luni, la doi ani de inchisoare cu suspendare de completul de cinci judecatori al Inaltei Curti, alaturi de fostul director de la Fabrica de Armament Mizil, Constantin Cazacu, care a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare.

Decizia magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva.

Initial, fostul deputat PSD si fost vicepresedinte al CNSLR Fratia Mihail Sireteanu si fostul director al Fabricii de Armament de la Mizil, Constantin Cazacu, au fost condamnati, in luna februarie, la doi ani de inchisoare, respectiv un an de inchisoare cu suspendare sub supraveghere de catre Sectia Penala a Inaltei Curti, decizia fiind mentinuta luni de Completul de cinci judecatori.

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, pe 12 iulie 2006, a deputatului PSD Mihail Sireteanu, pe atunci secretar al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptie si petitii, si a directorului general al fabricii de armament SC MFA SA Mizil, Constantin Cazacu.

Din probele administrate de procurori a reiesit ca, in perioada 2003-2004, cei doi au conceput si pus in aplicare un plan prin care au fost create doua societati comerciale - Emco Cas si Euro Business - menite sa desfasoare activitati comerciale privilegiate cu fabrica de armament MFA Mizil.

Constantin Cazacu era director general in MFA Mizil, iar Mihail Sireteanu, membru in Consiliul de Administratie pana la data de 28 mai 2003.

Potrivit procurorilor, cei doi au inlesnit incheierea a 17 conventii comerciale cu cele doua firme-capusa in care erau fie actionari, fie aveau interese si care erau administrate de persoane paravan aflate in relatii de rudenie ori de prietenie cu acestia.

Mihail Sireteanu a fost acuzat complicitate la acte de comert incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Aceleasi acuzatii sunt aduse si lui Constantin Cazacu.

Din probele administrate a reiesit ca, dupa afacerile cu firmele capusa - Emco Cas si Euro Business - fabrica de armament MFA Mizil a platit 4,69 miliarde lei vechi catre Emco Cas, respectiv 1,9 miliarde lei vechi catre Euro Business, fara ca aceste doua firme sa presteze vreo activitate aducatoare de venituri pentru MFA Mizil.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Mihail Sireteanu, #Mihail Sireteanu condamnat, #Mihail Sireteanu doi ani inchisoare , #stiri juridice