Frauda la un concurs pe fonduri europene: Cinci persoane trimise in judecata

Sambata, 18 Mai 2013, ora 16:46
3160 citiri
Frauda la un concurs pe fonduri europene: Cinci persoane trimise in judecata

Directia Nationala Anticoruptie a trimis in judecata cinci persoane pe care le acuza ca au contribuit la trucarea unui concurs pentru un post la Directia Generala Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU).

Corut Iuliana, Manuceanu Paula, Dumitriu Simona, Bigan Cristiana si Ferchedau-Paul Cristian sunt cei trimis in judecata de DNA, potrivit unui comunicat.

Potrivit DNA, la 24 octombrie 2012, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a publicat pe pagina de Internet a institutiei un anunt pentru organizarea concursului de ocupare a functiei de consilier pentru afaceri europene in cadrul Directiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU) - Serviciul Evaluare Program.

Concursul urma a se derula in doua etape (proba scrisa si interviu), in zilele de 6 decembrie 2012, respectiv 11 decembrie 2012. La acest examen s-au inscris trei candidati, intre care si Ferchedau - Paul Cristian.

Ca urmare a interventiei inculpatei Corut Iuliana, director de cabinet al ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Paula Manuceanu, consilier la cabinetul ministrului, a facut demersuri pentru ca Ferchedau-Paul Cristian sa intre in posesia subiectelor la examenul organizat de minister.

In zilele de 30 noiembrie 2012 si 3 decembrie 2012, Manuceanu Paula a transmis Cristianei Bigan, mama candidatului, variantele de subiecte destinate sustinerii probei scrise prin intermediul e-mailului.

Dupa sustinerea probei de concurs, la 6 decembrie 2012, lucrarile au fost predate pe baza de borderou si au devenit documente oficiale aflate in pastrarea ministerului.

Desi a avut acces la subiecte, in lucrarea scrisa de concurs, Ferchedau-Paul Cristian a oferit o serie de raspunsuri incorecte sau incomplete. Prin urmare, dupa predarea lucrarilor, Manuceanu Paula, la initiativa Iulianei Corut, a sustras lucrarea din dosarul de concurs, anterior corectarii, si a inlocuit-o cu o alta lucrare rescrisa de Ferchedau- Paul Cristian in biroul si sub supravegherea sa.

In acest fel, la momentul corectarii, comisia s-a pronuntat prin corectarea unui inscris plasmuit si astfel au fost asigurate sansele de reusita ale lui Ferchedau-Paul Cristian.

La data de 21 decembrie 2012, Ferchedau Paul Cristian a primit propunerea de numire in functia contractuala de Consilier pentru probleme europene in cadrul D.G.-A.M.P.O.S.D.R.U.

In schimbul interventiei pentru Ferchedau-Paul Cristian, Corut Iuliana a pretins, in nume propriu de la mama candidatului, sume de bani, bunuri si alte foloase. De asemenea, a mai pretins in mod indirect, prin intermediul Simonei Dumitriu, sora sa si colega de serviciu cu Bigan Cristiana, remiterea foloaselor.

In schimbul inlocuirii lucrarii scrise, Corut Iuliana a pretins de la Bigan Cristiana foloase pentru Manuceanu Paula, solicitare facuta tot prin intermediul Simonei Dumitriu.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#DNA acuzati spaga concurs slujba, #DNA spaga concurs consilier fonduri europene , #stiri juridice