Ion Predescu, presedinte interimar al CCR

Marti, 08 Iunie 2010, ora 14:37
2330 citiri
Ion Predescu, presedinte interimar al CCR

Plenul Curtii Constitutionale a decis, marti, sa il numeasca presedinte interimar al CCR pe judecatorul Ion Predescu, dupa ce mandatul lui Ioan Vida a expirat.

Judecatorul Ion Predescu va exercita atributiile de presedinte al Curtii Constitutionale pana la alegerea noului presedinte de catre Plenul CCR, "in conditiile Legii nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale", se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Hotararea va fi publicata in Monitorul Oficial.

Presedintele Traian Basescu a semnat, pe 2 iunie, decretul privind numirea lui Petre Lazaroiu in functia de judecator la Curtea Constitutionala, pentru un nou mandat.

Luni, pe 7 iunie, au expirat mandatele a trei judecatori de la CCR. Este vorba de mandatul judecatorului Nicolae Cochinescu numit de Senat, al lui Ioan Vida, numit de catre Camera Deputatilor, si cel al lui Petre Lazaroiu. Lazaroiu, actual judecator al CCR, a fost numit judecator la CCR de catre Traian Basescu in 2008, pentru a finaliza mandatul lui Petre Ninosu, care a decedat.

Camera Deputatilor si Senatul nu au reusit sa numeasca saptamana trecuta cei doi judecatori ai CCR. La Camera, Valer Dorneanu, candidatul sustinut de PSD pentru un mandat la CCR a obtinut 161 voturi, in timp ce Stefan Minea, sustinut de PDL, a obtinut 123, iar democrat-liberalii au insistat ca votul nu e valid.

La Senat s-a inregistrat un blocaj asemanator. Propunerea liberalilor pentru un mandat de judecator la Curtea Constitutionala din partea Senatului, Teodor Melescanu, a obtinut miercuri recomandarea comisiei juridice a acestei Camere, cu cinci voturi "pentru" si trei abtineri. PDL a propus-o pentru acelasi post pe Iulia Motoc.

Citeste si:
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
Președintelui AUR, George Simion, a făcut publică identitatea viitoarei sale soții printr-o postare publicată sâmbătă, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că...
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...