Milionarul Mihai Tufan a mai primit patru luni de închisoare. Cum a încercat s-o omoare pe angajata în care avea cea mai mare încredere

Marti, 19 Octombrie 2021, ora 22:30
6612 citiri
Milionarul Mihai Tufan a mai primit patru luni de închisoare. Cum a încercat s-o omoare pe angajata în care avea cea mai mare încredere
Mihai Tufan, milionarul care și-a înjunghait directoarea, încă patru luni de închisoare FOTO observatorulph.ro

Milionarul Mihai Tufan, situat în top 50 cei mai bogați români, va face patru luni în plus de închisoare după ce judecătorii au contopit pedepsele din cele două dosare penale în care omul de afaceri a fost găsit vinovat pentru tentativă de omor, respectiv conducere pe drumurile publice sub influența alcoolului.

În primul său dosar, cel în care a fost deferit justiției pentru tentativă de omor, după ce a înjunghiat-o în piept pe Daniela Huhulea, directoarea uneia dintre firmele administrate de Mihai Tufan, afaceristul a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Inițial omul de afaceri prahovean primise o pedeapsă de închisoare cu suspendare, în ciuda acuzației deosebit de grave, de tentativă de omor.

În cea de-a doua cauză, Tufan a fost trimis în judecată după ce a fost prins băut la volan. Pentru această faptă a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare. Mihai Tufan a cerut instanței să contopească cele două pedepse, iar judecătorii ploieșteni au admis cererea. În final, acesta s-a ales cu o condamnare finală de 3 ani și 10 luni de închisoare.

Solutia pe scurt:

”admite cererea de contopire formulată de condamnatul TUFAN EMIL MIHAI. Constată că infracţiunea de tentativă de omor (faptă din 09.04.2020) pentru care i s-a aplicat condamnatului pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare prin sentinţa penală pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală, definitivă prin decizia penală nr. a Curţii de Apel Bucureşti – secţia a II-a penală, este concurentă cu infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului (faptă din data de 28.07.2017) pentru care i s-a aplicat aceluiaşi condamnat pedeapsa de 1 an închisoare prin sentinţa penală nr. pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, definitivă prin decizia Curţii de Apel Bucureşti – secţia a II-a penală.

Dispune anularea suspendării executării pedepsei de 1 an

Contopeşte pedepsele de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru infracțiunea de tentativă de omor (faptă din 09.04.2020), şi de 1 an închisoare pentru infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului (faptă din data de 28.07.2017) şi aplică condamnatului pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv un spor de 4 luni, în final condamnatul TUFAN EMIL MIHAI având de executat pedeapsa de 3 ani și 10 luni închisoare”, conform minutei Judecătoriei Ploiești.

Ca pedeapsă complementară, Tufan nu va avea voie timp de doi ani să ocupe o funcție publică.

”Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, conform Judecătoriei Ploiești.

Deși este un personaj discret în spațiul public, Mihai Tufan a atras atenția pentru o scurtă perioadă în urmă cu mai bine de zece ani, atunci când a fost văzut alături de Andreea Marin. Presa tabloidă a speculat atunci că cei doi ar fi avut o relație amoroasă.

Mihai Tufan este căsătorit și are doi copii, soția lui fiind și ea implicată în afacerile familiei.

În noaptea de 9 aprilie 2020, când milionarul a înjunghiat-o pe Daniela Huhulea, despre care se spune că ar fi fost omul său de încredere, Tufan se întorcea din străinătate. Femeia a fost cea care a mers să-l ia de la aeroport, iar pe drumul de întoarcere s-au certat. Daniela se afla la volanul mașinii, iar scandalul dintre cei doi a izbucnit chiar pe DN1, undeva în dreptul orașului Otopeni.

Tufan a înjunghiat-o pe Daniela Huhulea în repetate rânduri, în piept și în zona gâtului. Încercând să scape, femeia a deschis portiera și a vrut să sară din mașină, fără să fi reușit totuși să-și desfacă centura de siguranță.

Ceilalți șoferi care au văzut că ceva se întâmplă în mașina parcată haotic pe mijlocul drumului au intervenit și au găsit femeia plină de sânge, căzută lângă mașină.

Ambii au fost transportați la spitalul Elias din București, dar doar Daniela a rămas internată. Femeia a scăpat cu viață. Mihai Tufan a fost reținut, ulterior arestat preventiv, iar în ianuarie 2021 a fost condamnat definitiv pentru tentativa de omor.

Prima pedeapsă, dată de Tribunalul București, a surprins. Puțin peste 2 ani de închisoare, dar cu suspendare.

Faptul ca Mihai Tufan nu are antecedente penale și că a avut mai multe acțiuni caritabile, perioada economică dificilă generată de criza sanitara SARS-CoV-2, când mulți antreprenori s-au confruntat cu greutăți financiare și periculozitatea redusă a acestuia, au contat în fața instanței care a dat o pedeapsă atât de mică în raport cu fapta de tentativă de omor.

În vârstă de 48 de ani, Mihai Tufan este în "Top 50 cei mai bogati romani", cu o avere estimată în 2019 la 95 - 100 milioane de euro, conform clasamentului întocmit de revista Capital. El are afaceri în domeniul energiei și în imobiliare și, conform dezvăluirilor apărute în mass-media, este unul dintre acei "băieți deștepți din Energie" care încheiau contracte preferențiale cu statul.

Răsturnare de situație în cazul Dani Alves, condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare pentru viol: ”Sunt șanse 50-50”
Răsturnare de situație în cazul Dani Alves, condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare pentru viol: ”Sunt șanse 50-50”
Condamnat în primă instanţă la patru ani şi jumătate de închisoare pentru agresiune sexuală, fostul fundaş Dani Alves ar putea beneficia de o eliberare provizorie în aşteptarea unei...
Sam Bankman-Fried, fostul CEO al platformei cripto FTX, riscă între 40 și 50 de ani în închisoare pentru furtul a 8 miliarde de dolari
Sam Bankman-Fried, fostul CEO al platformei cripto FTX, riscă între 40 și 50 de ani în închisoare pentru furtul a 8 miliarde de dolari
Sam Bankman-Fried ar trebui să petreacă între 40 şi 50 de ani de închisoare după ce a fost condamnat pentru furtul de 8 miliarde de dolari de la clienţii platformei sale de criptomonede FTX,...
#mihai tufan tentativa omor, #mihai tufan condamnat, #Mihai Tufan, #tentativa omor, #alcool, #alcoolemie, #inchisoare , #stiri juridice
Comentarii
Poza olimpiu
olimpiu
rank 5
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
"justitia" din bantustanul infractorilor Romania este o gluma ...