Procurorul general adjunct din Ploiesti, achitat definitiv in dosarul in care a fost trimis in judecata impreuna cu Sebastian Ghita. Cine se mai afla pe lista "salvatilor"

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 20:17
5324 citiri
Procurorul general adjunct din Ploiesti, achitat definitiv in dosarul in care a fost trimis in judecata impreuna cu Sebastian Ghita. Cine se mai afla pe lista "salvatilor"
Doi procurori si doi sefi din Politia Prahova, achitat definitiv odata cu Sebastian Ghita FOTO Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Actualul procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti, Aurelian Mihaila, a fost achitat definitiv in acelasi dosar in care a primit achitare si Sebastian Ghita. Pe lista celor care au scapat de acuzatii se afla fostul procuror general al PCA Ploiesti, Liviu Tudose, fostul comandant al Politiei Prahova, Viorel Dosaru si fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie Prahova, Constantin Ispas.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins definitiv cererea de revizuire formulata de Parchetul General in dosarul in care fostul deputat Sebastian Ghita a fost achitat alaturi de fosti sefi din politie si parchete din Ploiesti.

Decizia Curtii Supreme il scapa de Ghita de doua infractiuni de dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj, doua infractiuni de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Actualul procuror general adjunct al PCA Ploiesti a fost achitat definitiv pentru doua infractiuni de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si cercetare abuziva.

Dupa o perioada in care a fost suspendat din functie, Mihaila a revenit la PCA Ploiesti unde ocupa din nou postul de procuror general adjunct.

Fostul procuror general al PCA Ploiesti, Livu Tuodse a fost achitat pentu infractiunile de luare de mita si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Liviu Tudose este in prezent la pensie.

Viorel Dosaru, fostul comandant al Politiei Prahova a fost si el achitat pentru infractiunile de luare de mita, trafic de influenta, folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si favorizarea faptuitorului.

Viorel Dosaru s-a pensionat din MAI, dar in prezent a intrat in politica, fiind ales consilier judetean la algerile de anul trecut de pe listele ALDE.

Constantin Ispas a fost achitat definitiv pentru trafic de influenta si folosirea, in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii. Acesta mai este insa judecat la Tribunalul Prahova intr-un alt dosar al DNA Ploiesti.

Constantin Ispas s-a pensionat din MAI.

Ancheta procurorilor anticoruptie a pornit in urma cu aproape zece ani.

In perioada iunie 2013 - primavara anului 2014, in timp ce pe rolul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti se afla, in curs de urmarire penala, o cauza complexa in care se efectuau cercetari cu privire la savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, mai multe persoane vizate au obtinut informatii confidentiale pe mai multe cai, printre beneficiarii acestor informatii nedestinate publicitatii fiind si Ghita Sebastian Aurelian, pe atunci deputat.

Procurorii au considerat la acea data ca Sebastian Ghita s-ar fi folosit de influenta pe care o avea sa obtina informatii de la sefii din Politie si din Parchete.

Citește și:
Un fost director Hidroelectrica, acuzat că și-a construit un ponton din banii companiei, scapă de proces. Prejudiciul estimat de DNA
Un fost director Hidroelectrica, acuzat că și-a construit un ponton din banii companiei, scapă de proces. Prejudiciul estimat de DNA
Tribunalul Argeş a dispus vineri, 24 martie, încetarea procesului penal împotriva lui Constantin Metehoiu, la data faptelor director al Sucursalei Curtea de Argeş din cadrul...
Contabila de școală generală care i-a făcut soțului paznic salariu de mare șef. Suma uriașă încasată, deși bărbatul n-a dat o zi pe la serviciu
Contabila de școală generală care i-a făcut soțului paznic salariu de mare șef. Suma uriașă încasată, deși bărbatul n-a dat o zi pe la serviciu
Contabila unei școli generale din municipiul Galați i-a făcut ”din pix” soțului ei salariu de mare director, deși bărbatul era angajat pe postul de paznic al unității de...
#Sebastian Ghita, #achitare, #DNA, #dna mita, #coruptie, #politie, #Viorel Dosaru chestor urmarit penal, #Liviu Tudose functie oferita Ponta , #stiri juridice