Un profesor din Călărași a batjocorit o elevă și apoi a forțat-o să se prostitueze

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 18:35
6072 citiri
Un profesor din Călărași a batjocorit o elevă și apoi a forțat-o să se prostitueze

Un profesor în vârstă de 56 de ani din Călărași a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT sub acuzațiile de act sexual cu un minor și trafic de minori. Bărbatul este acuzat că a determinat o elevă să se prostitueze.

Începând cu luna martie 2021 şi până în luna septembrie 2021, inculpatul a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră în vârstă de 15 ani şi a determinat-o să practice prostituţia, abuzând de poziţia de încredere pe care victima şi mama acesteia i-au acordat-o (inculpatul substituindu-şi rolul de protector al celor două), ”profitând de ascendentul moral pe care-l avea asupra minorei şi de situaţia deosebit de vulnerabilă a acesteia”, se arată într-un coumunicat al DIICOT.

În fapt, inculpatul, în vârstă de 56 de ani, cadru didactic, a cunoscut-o pe minoră în cursul anului 2020, prin intermediul unui fost elev, iar după mai multe discuţii cu persoana vătămată, a aflat de la aceasta că are vârsta de 15 ani, este elevă şi locuieşte împreună cu mama sa într-o comună de pe raza judeţului Călăraşi.

Pentru a-şi atinge scopurile, profesorul şi-a asigurat iniţial un rol de protector al minorei, oferindu-se să-i faciliteze transportul zilnic la şcoală, cu autoturismul său, pentru a-i crea minorei o aşa-zisă stare de confort.

Ulterior, i-a propus fetei să întreţină raporturi sexuale şi să se mute împreună în garsoniera pe care acesta o deţinea în municipiul Călăraşi.

Deşi iniţial fata a refuzat, urmare a insistenţei cu care profesorul a acţionat şi a promisiunilor că „va avea o viaţă mai bună”, din punct de vedere material, eleva a acceptat, în final. Astfel, în luna martie 2021, aceasta a început să întreţină raporturi sexuale cu profesorul, primind în schimb de la acesta, de fiecare dată, sume de bani.

”Ulterior acestui moment, inculpatul a determinat-o pe minoră să accepte să întreţină relaţii sexuale contra cost şi cu alte persoane, susţinând că prin aceste mijloace va face rost de bani şi va avea astfel o viaţă lipsită de griji”, arată sursa citată.

Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, începând cu luna aprilie 2021 şi până la mijlocul lunii septembrie 2021, bărbatul ”a asigurat găzduirea persoanei vătămate minore şi a mamei sale, profitând de împrejurarea că acestea nu deţineau o locuinţă în municipiul Călăraşi”,conform DIICOT.

Astfel, în toată perioada reţinută, fata a fost exploatată de către ”protectorul” său, fiind determinată să practice prostituţia şi să întreţină cu acesta raporturi sexuale, prin constrângere şi profitând de poziţia sa de autoritate precum şi de starea de dependenţă locativă în care se afla victima, arată procurorii.

În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Călăraşi a dispus măsura arestării preventive a profesorului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Citeste si:
Daunele morale obținute de un director din Camera Deputaților, declarat nevinovat după arestarea într-un dosar DNA
Daunele morale obținute de un director din Camera Deputaților, declarat nevinovat după arestarea într-un dosar DNA
Statul român este obligat să plătească daune morale lui Constantin Cătălin Canagiu, trimis în judecată și achitat în dosarul ANRP în care a fost judecat și fostul șef al ANI, Horia...
Un expert în vaccinologie din Africa de Sud spune care sunt singurele restricții ce trebuie impuse în lupta cu varianta Omicron. Ce opinie are despre imunitatea de turmă
Un expert în vaccinologie din Africa de Sud spune care sunt singurele restricții ce trebuie impuse în lupta cu varianta Omicron. Ce opinie are despre imunitatea de turmă
Decan al Facultății de Științe Medicale și profesor de Vaccinologie la Universitatea Witwatersrand din metropola sud-africană Johannesburg, dr. Shabir Madhi, a explicat într-un articol...