Alte opt noi cazuri de infectare cu virusul West Nile in Romania

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 11:34
1272 citiri
Alte opt noi cazuri de infectare cu virusul West Nile in Romania
Foto: descopera.ro

Numarul total de infectii cu virusul West Nile confirmate in Romania a ajuns la 15, conform datelor furnizate Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile si a rezultatului testelor de laborator de la Institutul Cantacuzino.

Astfel, la cele 7 cazuri confirmate la inceputul acestei saptamani, se adauga confirmarea a 2 cazuri din lotul 1 de investigatii (din cele aflate luni, 30 august a.c. in curs de evaluare) si inca 6 cazuri noi, confirmate pana in prezent, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Potrivit sursei citate, cele 15 cazuri au fost confirmate in judetele Dolj, Alba, Buzau, Cluj, Ialomita, Galati, Sibiu, Bucuresti, Teleorman, cate un caz, doua cazuri in Mures si patru in Constanta.

In prezent, exista in investigare clinica, epidemiologica si de laborator alte doua noi cazuri probabile.

Starea de sanatate a bolnavilor care primesc asistenta medicala de specialitate in unitatile sanitare cu paturi este buna, un numar de 5 pacienti fiind externati vindecati pana in acest moment. Nu au mai fost inregistrate decese.

Specialistii in sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii recomanda populatiei sa ia in continuare masuri de protectie: sa evite expunerea la tantari, purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi, sa utilizeze substante chimice repelente de tantari, sa impiedice patrunderea tantarilor in casa, sa asigure desecarea baltirilor de apa din jurul gospodariilor, sa indeparteze recipientele de apa statuta.

De asemenea, Ministerul Sanatatii solicita intensificarea colaborarii dintre DSP-urilor cu Institutia Prefectului si administratiile publice locale pentru realizarea masurilor specifice de prevenire.

Infectia West Nile apare la populatia adulta si poate avea efecte mai grave in cazul persoanelor care au alte boli asociate (copiii trec, de regula, neobservat peste infectarea cu virusul West Nile).

Ministrul Sanatatii Cseke Attila a declarat, pe 30 august, in cadrul unei conferinte de presa, ca in Romania au fost confirmate pana in prezent sapte cazuri de infectare cu virusul West Nile, fiind inregistrate doua decese.

Citește și:
Întoarcerea fiilor risipitori. Cine sunt liberalii care l-au abandonat pe Ludovic Orban și au revenit în PNL
Întoarcerea fiilor risipitori. Cine sunt liberalii care l-au abandonat pe Ludovic Orban și au revenit în PNL
După ce la finalul anului trecut PNL suferea o lovitură importantă ca urmare a ruperii lui Ludovic Orban și a mai multor parlamentari, rolurile par cum că s-au întors, iar liberalii...
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Fiul deputatului PSD de Argeș Aurel Bălășoiu, Victor, este primarul comunei Rociu, cea pe care tatăl său a condus-o timp de 16 ani, între 2004 și 2020. Deputatul Aurel Bălășoiu a fost...