Alte opt noi cazuri de infectare cu virusul West Nile in Romania

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 11:34
1520 citiri
Alte opt noi cazuri de infectare cu virusul West Nile in Romania
Foto: descopera.ro

Numarul total de infectii cu virusul West Nile confirmate in Romania a ajuns la 15, conform datelor furnizate Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile si a rezultatului testelor de laborator de la Institutul Cantacuzino.

Astfel, la cele 7 cazuri confirmate la inceputul acestei saptamani, se adauga confirmarea a 2 cazuri din lotul 1 de investigatii (din cele aflate luni, 30 august a.c. in curs de evaluare) si inca 6 cazuri noi, confirmate pana in prezent, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Potrivit sursei citate, cele 15 cazuri au fost confirmate in judetele Dolj, Alba, Buzau, Cluj, Ialomita, Galati, Sibiu, Bucuresti, Teleorman, cate un caz, doua cazuri in Mures si patru in Constanta.

In prezent, exista in investigare clinica, epidemiologica si de laborator alte doua noi cazuri probabile.

Starea de sanatate a bolnavilor care primesc asistenta medicala de specialitate in unitatile sanitare cu paturi este buna, un numar de 5 pacienti fiind externati vindecati pana in acest moment. Nu au mai fost inregistrate decese.

Specialistii in sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii recomanda populatiei sa ia in continuare masuri de protectie: sa evite expunerea la tantari, purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi, sa utilizeze substante chimice repelente de tantari, sa impiedice patrunderea tantarilor in casa, sa asigure desecarea baltirilor de apa din jurul gospodariilor, sa indeparteze recipientele de apa statuta.

De asemenea, Ministerul Sanatatii solicita intensificarea colaborarii dintre DSP-urilor cu Institutia Prefectului si administratiile publice locale pentru realizarea masurilor specifice de prevenire.

Infectia West Nile apare la populatia adulta si poate avea efecte mai grave in cazul persoanelor care au alte boli asociate (copiii trec, de regula, neobservat peste infectarea cu virusul West Nile).

Ministrul Sanatatii Cseke Attila a declarat, pe 30 august, in cadrul unei conferinte de presa, ca in Romania au fost confirmate pana in prezent sapte cazuri de infectare cu virusul West Nile, fiind inregistrate doua decese.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#tantari virus West Nile, #noi cazuri infectare , #tantari