Atentie la tantari! West Nile a omorat doi romani, sapte sunt infectati (Video)

Luni, 30 August 2010, ora 18:38
8153 citiri
Atentie la tantari! West Nile a omorat doi romani, sapte sunt infectati (Video)
Foto: Antena 3

7 romani sunt infectati cu virusul West Nile, a anuntat, luni, ministrul Sanatatii, Cseke Attila. Pana acum s-au inregistrat doua decese, ambii romani suferind insa si de alte afectiuni.

Unul dintre ei, in varsta de 75 de ani, este din Bucuresti, din Sectorul 4. Cel de-al doilea deces a avut loc in judetul Constanta, la o persoana de 79 de ani.

Cazurile de infectare au fost semnalate in judetele Galati, Teleorman, Dolj, Bucuresti, Constanta, in sud, in comuna Baneasa de Dobrogea, Alba, Sibiu, Cluj, Valea Muresului. Cazurile au fost confirmate vineri, sambata si duminica.

"Ministerul Sanatatii a anuntat forurile europene si a alertat comisiile de specialitate", a precizat Attila.

Atentie la tantari! West Nile a omorat doi romani, sapte sunt infectati

Specialistii in sanatate publica din Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa evite, pe cat posibil, expunerea la tantari purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi sau aplicand substante chimice care pot indeparta tantarii.

Totodata, oamenii sunt sfatuiti sa monteze plase contra tantarilor la geamuri si usi sau sa foloseasca substante specifice pentru indepartarea insectelor. Mai mult, pentru a evita aglomerarea tantarilor, este recomandata inlaturarea recipientelor cu apa statuta.

Virusul West Nile in Grecia - numarul mortilor a ajuns la sapte

Autoritatile locale au fost invitate sa ia masuri pentru supravecherea lacurilor, iar ministrul a convocat de urgenta Comisia pentru epidemiologie, pentru a stabili masurile ce vor fi luate.

"Cazurile suspecte vor fi centralizate, iar toate cazurile de stare febrila vor fi trimise la spitale, pentru analize epidemiologice", a mai spus ministrul Sanatatii.

Virusul West Nile face ravagii in Europa

Specialistii arata ca este obligatorie prezentarea de urgenta la medic pentru orice simptom de boala, respectiv febra, dureri intense de cap, varsaturi, dureri abdominale sau musculare si articulare.

Tantarii, mustele si capusele au invadat Romania

"In Romania, in anul 1996 a evoluat cea mai mare epidemie de meningita West Nile din Europa care a totalizat 393 de cazuri. Urmare a acestui fapt, incepand din 1997, autoritatile sanitare au implementat un sistem de supraveghere a acestei infectii la om, sistem care functioneaza si in prezent. In anul 2009, prin acest sistem, au fost confirmate doua cazuri de imbolnavire", a precizat Ministerul Sanatatii.

Meningita West Nile este o boala infectioasa care se transmite la om prin intermediul tantarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.

Virusul West Nile, transmis de tantari, a fost identificat in vara acestui an si in Grecia, unde a provocat, pana acum, sapte decese. In Rusia, cel putin cinci persoane au murit in urma infectarii cu virusul West Nile in regiunea Volgograd, unde au fost inregistrate 116 cazuri de imbolnavire, au anuntat, in 24 august, serviciile sanitare locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#virus tintari, #virus West Nile, #tintari , #tantari