Instanta a suspendat hotararea lui Firea care interzicea Star si Clever Taxi. Hotararea e definitiva

Joi, 01 Noiembrie 2018, ora 17:30
5401 citiri
Instanta a suspendat hotararea lui Firea care interzicea Star si Clever Taxi. Hotararea e definitiva
Foto: Arhiva Ziare.com

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a suspendat Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti prin care era interzisa functionarea aplicatiilor agregatoare Star Taxi si Clever Taxi. Decizia este definitiva.

Anuntul a fost facut pe Facebook de avocatul Cristian Bacanu, care a reprezentat Star Taxi in instanta.

"Victorie! Am reusit!

Azi Curtea de Apel Bucuresti a admis printr-o hotarare definitiva cererea formulata de Star Taxi APP si a suspendat aplicarea Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti prin care era interzisa functionarea aplicatiilor agregatoare Star Taxi si Clever Taxi.

De aceasta data, legea, bunul simt si principiile pietei libere au triumfat. Gabriela Firea, take that! Va amintesc: in decembrie 2017, consilierii generali condusi politic de Firea si de Badulescu au interzis aplicatiile taxi din Bucuresti.

#BacanuSpuneDrept - Star Taxi a fost reprezentata de o echipa de avocati MDM Legal compusa din: Larisa Varzariu, Alexandra Gheorghiu si Cristian Bacanu (avocat coordonator) ", a scris Bacanu pe reteaua sociala.

"Dispune suspendarea HCGMB nr. 626/19.12.2017 pana la pronuntarea instantei de fond asupra actiunii de fond asupra actiunii in anulare. Cu majoritate de voturi, obliga intimatii parati, Municipiul Bucuresti si CGMB sa achite recurentei reclamante suma de 10.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecata in prima instanta si recurs, reduse de instanta", se arata in hotararea de joi a Curtii de Apel Bucuresti, citata de Mediafax.

Amintim ca, pe 19 decembrie in 2017, Consiliul General al Capitalei a schimbat regulamentul de taximetrie, ceea ce a obligat Uber, Taxify si orice alta aplicatie de taximetrie sa obtina autorizatie de la Primarie ca sa poata functiona.

Aceste platforme online care permit solicitarea de transport dintr-un punct in altul trebuiau sa devina companii de taxi, cu sistemul invechit de dispecerat.

"Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in sedinta de astazi proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea Hotararii CGMB nr. 178/2008 privind aprobarea Regulamentului-cadru, a caietului de sarcini si a contractului de atribuire in gestiune delegata pentru organizarea si executarea serviciului public de transport local in regim de taxi", transmitea Primaria Bucuresti intr-un comunicat remis Ziare.com.

Proiectul a fost aprobat cu 32 de voturi pentru si 20 de voturi impotriva. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 4 consilieri ALDE si 4 consilieri PMP. Impotriva proiectului au votat 7 consilieri PNL si 13 consilieri USR.

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#CAB suspendat decizie Firea taxi , #taxi
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
"Instanta a suspendat hotararea lui Firea care interzicea Star si