Prejudiciul urias descoperit de Curtea de Conturi la Directia Impozite si Taxe a Sectorului 5

Vineri, 09 Aprilie 2021, ora 21:25

   

Prejudiciul urias descoperit de Curtea de Conturi la Directia Impozite si Taxe a Sectorului 5
Primaria Sectorului 5 arata ca, in urma unui control al Curtii de Conturi, s-a constatat, referitor la incasarea bugetului local pe 2020, ca nu au fost stabilite si incasate venituri de peste 650.000 de lei, cea mai mare parte a sumei reprezentand impozite si taxe.

"In urma actiunii de control a Curtii de Conturi a Romaniei la Directia Impozite si Taxe Locale a Sectorului 5, ce viza respectarea prevederilor legale privind formarea, evidentierea, urmarirea si incasarea veniturilor bugetului local pe anul 2020, s-au constatat urmatoarele nereguli:

- nestabilirea, neevidentierea si neurmarirea incasarii unor venituri cuvenite bugetului local, estimate la nivelul sumei de 657.720 lei, din care 539.608 reprezinta impozite si taxe, iar 118.112 lei majorari de intarzieri", arata Primaria Sectorului 5, intr-un comunicat de presa transmis vineri.

Conform sursei citate, din acest motiv Curtea de Conturi a decis ca DITL Sector 5 sa stabileasca si sa urmareasca incasarea veniturilor suplimentare ale bugetului local constatate cu ocazia controlului, inclusiv a celor care nu au putut fi estimate si actualizarea accesoriilor pana la data incasarii impozitelor si taxelor datorate de contribuabili, conform legii.

Aceasta masura trebuie indeplinita pana in 15 septembrie.


Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 5251 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
liviu_69
rank 5
Simtul proportilor ! Suma este infima si poate reprezenta doar
cateva zeci sau poate chiar sute de impozite neachitate - deci restul sutelor de mii de cetateni si-au achitat taxele.
liviu_69
rank 5
Simtul proportiilor ! Suma este infima si poate reprezenta doar
cateva zeci sau poate chiar sute de impozite neachitate - deci restul sutelor de mii de cetateni si-au achitat taxele.
Ar fi un record de colectare ce ar depasi sistemele din lumea civilizata. Suma 650.000 lei reprezinta impozitele anuale a catorva zeci de contribuabili avand salariul mediu pe economie.
Totusi cred ca cineva a uitat sa scrie cateva zerouri.
Pacifistul
rank 5
o golaneala a CC dominata de PSD...
Bai Curtea curtilor...suma asta este cam 0,1% din ce a batjocorit , cheltuit ilegal batjocorind prostimea , megalomanul #DF...vezi ce zice Piedone...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor