Solutie pentru criza de la Romatsa: Seful institutiei primeste un post la Ministerul Transporturilor (Video)

Marti, 25 August 2015, ora 21:24
6659 citiri
Solutie pentru criza de la Romatsa: Seful institutiei primeste un post la Ministerul Transporturilor (Video)
Foto: Ziare.com

Ion Aurel Stanciu, directorul Romatsa, pleaca de la conducerea institutiei dupa ce a fost numit in functia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Decizia a fost publicata, marti seara, in Monitorul Oficial.

Anterior, in presa aparusera zvonuri ca ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a cerut demisia directorului Romatsa, insa Ion Aurel Stanciu a refuzat.

Renunta angajatii Romatsa la greva generala? "Discutiile au fost mult mai constructive"

Plecarea lui Aurel Stanciu de la conducerea institutiei era una dintre cerintele angajatilor Romatsa, care ameninta cu greva generala.

Reactia lui Ion Aurel Stanciu

Intr-o interventie telefonica la B1 TV, Ion Aurel Stanciu a declarat ca nu stie cum s-a ajuns la aceasta situatie si ca nu a negociat nimic de acest fel cu ministrul Transporturilor.

"Aceasta decizie s-a luat probabil printr-o analiza a situatiei. Nu am facut niciun fel de intelegere cu domnul ministru, sindicatele au cerut niste revendicari. Stiti care este solicitarea neoficiala: demiterea.

Pe mine ma poate demite numai Consiliul Administrativ. Avand aceasta situatie noua, maine dimineata voi merge la domnul Matache impreuna cu juristii pentru a vedea cum rezolvam situatia", a spus Stanciu.

Lider sindical: Nu stiu de ce aples sa plece Stanciu

Demisia sefului Romatsa l-a luat prin surprindere pe liderul sindical Florin Diaconu, care a declarat la postul B1 TV ca nu se astepta la asa ceva.

"Nu stiu nici de ce si nici daca Aurel Stanciu chiar a ales sa plece. Nu stiu motivul. Trebuie sa ne lamurim care au fost lucrurile in seara asta. Noi ne asteptam la altceva. Ne asteptam la o noua runda de negocieri. Eu stiam ca ne vedem maine (miercuri - n.red.) si continuam discutia.

Ideea este ca au ramas doua subiecte care sunt legate intre ele, cel legat de partea cu noua organigrama pe care conducerea vrea sa o implementeze in contractul colectiv de munca si sa inchidem situatia financiara", a declarat liderul sindical Florin Diaconu.

Anterior, Gabriel Tudorache, liderul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR), a anuntat ca negocierile de marti purtate cu ministrul Transporturilor, Iulian Matache, au fost mai constructive fata de cele de luni.

"Discutiile de azi (marti - n.red.) cu domnul ministru (ministrul Transporturilor, Iulian Matache -n.red.) practic au fost mult mai constructive decat ceea ce s-a intamplat ieri. Am discutat pe punctele ce ramasesera in conflict. Nu am ajuns in acest moment la niciun rezultat, dar am stabilit impreuna sa facem toate eforturile, toate partile implicate, pentru a evita declansarea grevei generale pe data de 1 septembrie, la ora 11:00.

Pentru acest lucru am stabilit acum sa continuam in fiecare zi negocierile. In speta, inclusiv maine (miercuri - n.red.) vom veni la minister. Inca nu am stabilit ora la care ne vom intalni pentru a continua negocierile. Si domnul ministru a inteles ca, daca pana luni nu vom reusi sa avem un contract colectiv de munca incheiat cu acele revendicari pe care le-am avut si pe care le avem in continuare, nu vom renunta la declansarea grevei generale", a spus Tudorache la finalul negocierilor de marti.

Angajatii Romatsa intra in greva generala (Video)

Sindicalistii de la Romatsa au anuntat, luni, ca vor declansa greva generala, pe 1 septembrie de la ora 11:00, daca autoritatile nu vor rezolva pana atunci problemele cu care se confrunta salariatii.

Liderul sindical Florin Diaconu a anuntat ca existau 14 revendicari din partea lor, printre care si demisia lui Aurel Stanciu, dar si pensionarea la 55 de ani, sindicalistii cerand ca dupa aceasta varsta sa fie trecuti pe alte posturi in cadrul Romatsa, in functie de pregatire.

Florin Diaconu si Aurel Stanciu au fost protagonistii unui mic scandal pe holurile Romatsa saptamana trecuta, cand s-au imbrancit, iar incidentul a fost filmat.

Scandal la ROMATSA: Directorul s-a imbrancit cu un sindicalist (Video)

Despre incident, Stanciu a declarat ca s-a terminat cu strangeri de mana. Nu de aceeasi parere a fost si Diaconu.

"Efectiv o agresiune. Nu am stiut pe unde sa fug de acest domn care ma incolteste, imi smulge camasa de pe mine", a spus liderul sindical despre imbrancelile de la Romatsa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Seful Romatsa demisionat, #Seful Romatsa demisie, #Aurel Stanciu demisionat Romatsa , #trafic aerian