Romania inchide partial spatiul aerian, din cauza norului de cenusa

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 17:09
3653 citiri
Romania inchide partial spatiul aerian, din cauza norului de cenusa

Romania va inchide partial spatiul aerian, in aceasta noapte, din cauza norului de cenusa vulcanica ce traverseaza Europa.

Zonele vizate de restrictii sunt Baia Mare, Satu Mare si Oradea, insa traficul aerian ar putea fi suspendat partial si in zona municipiului Cluj, in caz de nevoie.

Decizia a fost luata vineri dupa-amiaza in urma reunirii celulei de criza de la Ministerului Transporturilor, cu doar cateva minute inaintea intrunirii Comitetului pentru Situatii de Urgenta, convocat de premierul Emil Boc, la ora 17:00.

Comitet de urgenta la Guvern din cauza norului de cenusa

Traficul aerian va fi restrictionat in noaptea de vineri spre sambata, desi autoritatile au spus initial ca este putin probabila luarea unei astfel de masuri la noi in tara.

"In cazul in care situatia se va inrautati, fata de ceea ce se estimeaza acum, vom lua in discutie daca vom inchide sau nu spatiul aerian din Romania. Este o decizie putin probabila sa se inchida spatiul aerian la noi in tara", a declarat in cursul zilei de vineri Marin Anton, secretarul de stat in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

"Din informatiile pe care le-am primit de la ANM, maine (sambata) dupa amiaza norul de cenusa produs de eruptia vulcanica din Islanda va atinge foarte usor Nord-Vestul tarii", a mai precizat Anton.

Europa, paralizata inca 24 de ore de cenusa vulcanica. Norul trece peste Romania

Norul de cenusa vulcanica produs, joi, de eruptia vulcanului din Islanda, a traversat pana acum nord-vestul Europei, determinand anularea zborurilor sau inchiderea partiala si totala a spatiului aerian in tari ca Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Olanda, Norvegia, Polonia, Suedia, Elvetia, Rusia, Marea Britanie, Bulgaria, Cipru, Slovacia, Luxemburg, Italia.

In Romania au fost anulate, pana in clipa de fata, circa 74 de zboruri, majoritatea de pe aeroporturile Otopeni si Baneasa, din Bucuresti.

Protejati-va de cenusa vulcanica - poate fi periculoasa

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#spatiu aerian inchis Romania, #trafic aerian oprit Romania , #trafic aerian