Ziare.com

Cartelul columbian Medellin are retea in Romania: Doi traficanti de droguri, retinuti (Video)

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 08:36

   

Cartelul columbian Medellin are retea in Romania: Doi traficanti de droguri, retinuti (Video)
Procurorii DIICOT au reusit sa prinda doi traficanti de cocaina din Romania care aveau legaturi cu cartelul columbian Medellin.

Activitatea infractionala a fost desfasurata in Romania de catre Nadolu Constantin, zis "Paco" si Iosef Catalin, zis "Jesi" si "Carlitos", sub coordonarea lui Victor Manuel Porto Sanchez, acestia asigurand preluarea in Romania a drogurilor de mare risc din America de Sud, se arata intr-un comunicat DIICOT remis Ziare.com.

Nucleul retelei de crima organizata se afla in Columbia, fiind reprezentat de catre liderii cartelului de droguri Medellin, respectiv fratii Miguel si Victor Mejia Munera ("Gemenii" sau "Los Mellizos"). Victor Manuel Porto Sanchez zis "El viejo", de nationalitate columbiana, este cercetat pentru savarsirea unor infractiuni de trafic international de droguri de mare risc si omor.

Inculpatii au participat la organizarea transportarii pe cale maritima, pe ruta Ecuador (Guayaquil) - Spania (Algeciras) - Italia (Gioia Tauro) - Romania (Portul Constanta - Agigea - Sud) a unor mari cantitati de cocaina disimulate in containere incarcate cu peste congelat.

Preluarea drogurilor era realizata sub forma importului legal de marfuri, inculpatii folosind in acest scop o societate comerciala avand sediul in comuna Stefanestii de Jos, judetul Ilfov, pentru importarea unor containere test, in scopul verificarii reactiei autoritatilor.

Dupa efectuarea testului, inculpatii au realizat un transport efectiv de cocaina, pe ruta maritima Ecuador-Romania, destinatia finala a drogurilor fiind catre beneficiari din Europa de Vest. In decembrie 2007, autoritatile ecuadoriene au capturat acest transport de 364 kilograme de cocaina, in valoare de 22 milioane de euro, drogurile fiind disimulate in cutii cu peste congelat.

Intentia inculpatilor a fost aceea de a trafica, pe ruta America De Sud - Romania - Vestul Europei, cantitatea totala de 1.5 tone de cocaina, in valoare de 90 de milioane euro. In cauza au fost efectuate un numar de 7 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetul Ilfov.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor Nadolu Constantin si Iosef Catalin.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3879 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ne mai mira?

De ce sa ne mai miram cand d-ra Eba a propus legalizarea drogurilor usoare

 

Daca traficul se desfasura prin portul Constanta

E posibil sa fie implicat si tov.Mircea Basescu, care controleaza toate afacerile murdare din port.
EBA, sa-ti fie rusine! Ai trecut la droguri tari? Nu-ti mai ajunge marijuana si etnobotanicele?

nu va mai legati de buzata siliconata analfabeta Eba....narcomana lui taticu Baselu...

pai familia Baselu e sef de cartel...pai altfel cum raminea amanta Udrinela si grohaitorul UTC Boc in functii? hahahhahaha...aduceti cocaina pt Eba, stresata ca europarlamentara analfabeta!

pina si Tiriac jr e narcoman si drogat inrait! aduceti-va aminte ca Bombonel-Nastase a primit cadou un Mercedes nou de la Tiriac sr mafiotul ca sa-i scape progenitura de puscarie!

Tiriac jr e a cum atit de obraznic sa ceara despagubiri statului roman! probabil pt ca nu l-a arestat! Tiriac jr are nevoie de bani sa-si cumpere ceva droguri!

@oglinda & "E posibil sa fie implicat si tov.Mircea Basescu"

tov Mircea Basescu este implicat in contrabanda cu arme catre teroristii arabi. Cum foarte multi din banii terorismului provin din droguri tob Mircea Basescu impreuna cu fratele sau locatar temporar la Cotroceni sunt implicati pana peste cap in tot acest trafic cu arme, droguri si spalari de bani. Iar tinerii pedelisti au invatat de la sefii lor si se ocupa cu traficul de carne vie.

scurt comentariu

O fi vorba de Medelin....Voicu???

 

Cartelul columbian Medellin are retea in Romania

Dar cartelul rusesc KGB, cam ce retele-o avea in Romania?

Cred ca nici dreacul de pe comoara n-ar mai putea descalci itzele afacerii, incurcate pana la Cotroceni!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor