Cate droguri au cumparat politistii pentru a-i prinde pe traficantii care traiau in canalele de langa Gara de Nord

Sambata, 08 August 2015, ora 14:45
7235 citiri
Cate droguri au cumparat politistii pentru a-i prinde pe traficantii care traiau in canalele de langa Gara de Nord
Foto: Captura Youtube/Antena1/Observator

Gruparea condusa de Florin Hora, zis Brucee Lee, acuzat ca a infiintat o retea de trafic de droguri, formata din persoane fara adapost, care stau in canalele din zona Garii de Nord, vindea cu sume cuprinse intre 30 si 65 lei metadona si cu pana la 90 de lei etnobotanice, potrivit anchetatorilor.

Pentru a-i prinde pe membrii gruparii au fost folositi colaboratori si investigatori sub acoperire, care erau autorizati si sa achizitioneze de la persoanele suspectate 500 grame heroina, 500 grame etnobotanice si 500 comprimate metadona.

Astfel, anchetatorii au reusit sa cumpere in special metadona si etnobotanice, atat in anul 2014 cat si anul acesta, de la Florin Hora, zis Brucee Lee, sau de la apropiatii acestuia. Politistii sub acoperire sau colaboratorii acestora le-au dat membrilor gruparii 30 de lei pentru un comprimat de metadona, iar pentru doua comprimate au platit intre 50 si 65 de lei. Membrii retelei vindeau plicul de etnobotanice cu pana la 90 de lei.

"Inculpatul Hora Florin, dupa ce il intreaba pe investigator ce vrea ("tu ce vrei ma, ceva bun?"), ii solicita coinculpatului Sima Mihai Adrian sa ii dea investigatorului droguri ("descurca-l pe baiatul asta!") ", potrivit unei discutii din 21 august 2014, intre un politist sub acoperire si Florin Hora.

Conform ordonantei prin care s-a dispus retinerea lui Hora si a altor cinci persoane, investigatorii sub acoperire au cumparat prin intermediari doua doze de heroina cu cate 50 de lei de la o persoana cunoscuta sub apelativul "Conte".

"Din probatoriul administrat a rezultat ca numitul Hora Florin a initiat si organizat un grup infractional recrutand persoane fara adapost carora le permite sa locuiasca intr-o constructie ridicata fara autorizatii la adresa din municipul Bucuresti si care vand droguri in beneficiul sau. Astfel, acestia primesc drogurile de la Hora Florin, cauta si gasesc cumparatori, iar dupa realizarea vanzarilor predau banii celui mai sus mentionat", au precizat procurorii in ordonanta de retinere a lui Hora.

Conform sursei citate, reteaua coordonata de Florin Hora ar fi depozitat in constructia ridicata fara autorizatie importante cantitati de droguri, iar acesta le-a permis mai multor persoane sa consume stupefiante in acea locatie.

Anchetatorii sustin ca Florin Hora ar fi preluat afacerea cu droguri de la o alta persoana. Politistii de la Crima Organizata s-au sesizat, pe 11 iunie 2014, ca un barbat cunoscut sub apelativul "Cacai" si mai multe persoane din anturajul sau consuma heroina in zona Garii de Nord si vand acest drog cu sume cuprinse intre 60-70 lei doza si 800 lei un gram.

"Ca urmare a realizarii unor investigatii si verificari, s-a stabilit faptul ca, ulterior sesizarii in prezenta cauza, o alta persoana de sex barbatesc, cunoscuta sub apelativul "Bruce Lee" ar fi preluat activitatea de distributie a heroinei in municipiul Bucuresti", sustin anchetatorii.

Florin Hora si alti cinci apropiati ai acestuia au fost arestati, pe 22 iulie, de Tribunalul Bucuresti, dar au contestat decizia. Curtea de Apel Bucuresti a respins contestatia inculpatilor pe 28 iulie, hotararea fiind definitiva.

In fata judecatorilor Florin Hora a declarat ca nu vinde si nu cumpara droguri, ci consuma doar "aurolac".

Pe 21 iulie, politistii antidrog si procurorii DIICOT au facut perchezitii in canalizarea care face legatura intre Gara de Nord si cartierul studentesc Grozavesti, precum si la cinci adrese, intre care si o vila care apartine lui Florin Hora.

Potrivit anchetatorilor, la perchezitii s-au gasit zece sabii, 3.000 lei, 30 de tablouri posibil furate, zece grame de heroina, un laptop, doua unitati de PC, 11 televizore, doua DVD-uri, doua flexuri, doua bormasini si doua fierastraie electrice.

Florin Hora este suspectat ca a infiintat o grupare de trafic de heroina, metadona si ecstasy, formata exclusiv din persoane fara adapost, care stau in canalele din zona Garii de Nord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#politisti cumpara droguri trafic Gara Nord, #Bruce Lee trafic droguri Gara Nord , #trafic droguri