Doi barbati retinuti, dupa ce au incercat sa introduca in tara 10 kg de cannabis

Vineri, 17 August 2012, ora 15:12
1787 citiri
Doi barbati retinuti, dupa ce au incercat sa introduca in tara 10 kg de cannabis
Foto: Arhiva

Doi barbati care incercau sa introduca ilegal in tara, prin Vama Bors, aproape 10 kilograme de rezina de cannabis au fost prinsi de politistii oradeni.

"Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea - Serviciul Antidrog si procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea au documentat activitatea infractionala a unei grupari de criminalitate organizata specializata in traficul international de droguri de risc, respectiv rezina de cannabis, pe relatia Spania - Romania. Gruparea era formata din trei cetateni romani si un cetatean spaniol, cu varste cuprinse intre 30 si 61 de ani", a precizat inspectorul principal Alina Dinu, purtator de cuvant al IPJ Bihor.

Doi dintre membrii retelei au fost prinsi in data de 10 august si au fost deja arestati preventiv, iar vineri au fost prinsi si ceilalti doi membri, un roman si un spaniol.

Astfel, in urma cercetarilor efectuate, in data de 10 august, politistii antidrog i-au prins in flagrant pe doi dintre membrii retelei, avand asupra lor 560 de grame de rezina de cannabis, care provenea din Spania. Cei doi barbati au fost retinuti pentru 24 de ore de catre procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea, iar instanta de judecata a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Alti doi membri ai retelei au fost prinsi, vineri, in Vama Bors, cu aproape 10 kilograme de rezina de cannabis. "Politistii antidrog bihoreni, cu sprijinul politistilor de frontiera de la P.T.F. Bors, au efectuat un control amanuntit asupra unui autoturism cu care un cetatean roman si unul spaniol se deplasau, existand suspiciunea ca vor introduce in tara o cantitate semnificativa de droguri. Astfel, in bagajele acestora au fost gasite 96 casete, in greutate de 872 grame de rezina de cannabis, iar sub bancheta din spate a autoturismului au fost descoperite alte 16 calupuri in greutate totala de 8,5 kg de rezina de cannabis, ce au fost confiscate", a mai declarat purtatorul de cuvant al IPJ Bihor, Alina Dinu.

Cei doi vor fi prezentati la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventiva, iar daca vor fi gasiti vinovati, risca pedepse privative de libertate cuprinse intre 10 si 20 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#persoane retinute canabis, #Bihor trafic droguri, #doi barbati retinuti canabis , #trafic droguri