Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Cinci persoane care ar fi importat droguri din Spania pentru a le vinde în România, reţinute de DIICOT

Vineri, 03 Decembrie 2021, ora 15:39
2108 citiri
Cinci persoane care ar fi importat droguri din Spania pentru a le vinde în România, reţinute de DIICOT
Droguri descoperite de anchetatori FOTO: Poliția Română/ DIICOT

În urma percheziţiilor făcute în acest dosar, anchetatorii au găsit 1,3 kilograme de cannabis.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bacău au dispus, joi, reţinerea pentru 24 de ore a cinci inculpaţi, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

Potrivit DIICOT, în cursul acestui an, cei cinci au constituit o grupare care importa droguri de risc (cannabis) din Spania şi le comercializa în România.

"În concret, membrii grupării au importat din Spania cantităţi mari de droguri de risc (cannabis) pe care le-a comercializat ulterior pe teritoriul României, fie personal, fie prin altor persoane", a arătat sursa citată.

Joi, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bacău, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bacău, au organizat un flagrant pentru prinderea a trei suspecţi, după ce au primit un colet cu droguri din Spania. Ulterior, anchetatorii au făcut patru percheziţii domiciliare.

Astfel, au fost ridicate 1,3 kg de cannabis, dispozitive folosite la cântărirea, porţionarea şi ambalarea drogurilor, precum şi o armă de vânătoare şi muniţia aferentă, deţinute ilegal.

Vineri, cei cinci reţinuţi vor fi prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba, al poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, precum şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Ce a pățit căpitanul Spaniei la ultimul meci al naționalei sale. Până și adversarii au fost uluiți
Ce a pățit căpitanul Spaniei la ultimul meci al naționalei sale. Până și adversarii au fost uluiți
Selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente, a declarat că i-a fost ruşine atunci când a auzit fluierături din tribunele arenei Santiago Bernabeu, marţi seară, în timpul meciului amical cu...
Ianis Hagi a dezvăluit unde vrea să joace. Ce crede despre presiunea numelui pe care îl poartă
Ianis Hagi a dezvăluit unde vrea să joace. Ce crede despre presiunea numelui pe care îl poartă
Ianis Hagi are 25 de ani și este la a patra experiență internațională, jucând pentru Alaves, după ce a trecut pe la Fiorentina, Gent și Glasgow Rangers. Înaintea meciului amical de...
#traficanti de droguri, #Spania, #retineri , #trafic droguri