Traficanti de droguri prinsi in Valea Jiului si in Hunedoara

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 21:43
5348 citiri
Traficanti de droguri prinsi in Valea Jiului si in Hunedoara

O retea de traficanti de droguri, care opera in Valea Jiului, a fost destructurata, joi si vineri, de ofiterii de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Hunedoara.

Membrii gruparii erau specializati in traficul stradal de droguri, hasis si cannabis, si distribuirea pentru consum, in randul tinerilor din municipiul Vulcan, a declarat inspectorul principal Lucian Naboiu, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit politistilor, tinerii procuraru hasisul din Italia, prin intermediul unor cunostinte care lucreaza in domeniul constructiilor, pe care si le-au facut in aceasta tara inca din vara anului 2008. Odata transportate in Romania, drogurile erau comercializate in Valea Jiului cu preturi cuprinse intre 50 si 80 de lei gramul.

"Drogurile, in cantitati de cate 50 de grame, procurate direct sau primite prin intermediul firmelor de coletarie, ascunse in diverse obiecte, erau ulterior vandute sau consumate cu ocazia petrecerilor pe care le organizau membrii grupului chiar la locuintele lor. Pana acum, traficantii au reusit sa introduca in tara peste un kilogram de hasis", a declarat inspectorul principal Lucian Naboiu.

Unul dintre traficanti a fost prins in flagrant, incercand sa vanda 5 grame de hasis la pretul de 50 de lei. Ulterior, au fost identificati alti noua membrii ai grupului respectiv.

De asemenea, in urma perchezitiilor efectuate la domiciliile traficantilor, politistii au ridicat telefoane mobile de ultima generatie, hard-disk-uri si o planta de cannabis crescuta artificial. Procurorii DIICOT au luat masura obligarii de a nu parasi tara pentru sase dintre traficantii din acest grup.

Pe de alta pare, vineri, la Hunedoara, ofiterii de la Crima Organizata au descoperit ca actioneaza un grup de tineri care se ocupa in principal cu traficul si consumul de droguri.

Sub coordonarea procurorilor de la DIICOT, politistii au organizat o actiune de prindere a acestora. Pe o strada din municipiu au fost depistati doi hunedoreni, avand asupra lor suma de 550 de lei, bani proveniti din vanzarea a 8,2 grame de cannabis.

Cei doi au fost perchezitionati, gasindu-se asupra lor doua cantitati de cannabis, ambalate separat, una de 0,6 grame iar cealalta de 1,8 grame, pregatite pentu a fi vandute. Unul ditre hunedorenii prinsi cu drogurile a fost retinut, insa nu a fost si arestat, magistratii Tribunalului Hunedoara respingand cererea formulata de procurori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#traficanti droguri prinsi, #traficanti droguri Vulcan, #traficanti droguri Hunedoara , #trafic droguri