CNA a amanat acordarea licentei pentru TVR Bucuresti

Marti, 25 Martie 2008, ora 14:51
2105 citiri
CNA a amanat acordarea licentei pentru TVR Bucuresti

Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au amanat pentru joi luarea unei decizii privind cererea de licenta pentru postul TVR Bucuresti, pentru ca vor sa discute cu persoane din conducerea TVR inainte de a lua o hotarare in acest caz, relateaza Adevarul, in editia online de marti.

"Sa vedem joi daca reuseste sa vina incoace conducerea televiziunii, in principiu Alexandru Sassu. Dansul poate delega un alt director, o sa vedem", a spus presedintele CNA, Rasvan Popescu, care a mentionat ca membrii Consiliului vor sa afle strategia pe ansamblul de programe.

Constantin Dutu, membru al CNA, si-a pus intrebarea daca reprezentantii postului sunt pregatiti din toate punctele de vedere pentru acest proiect.

"Sa amanam, sa vina conducerea Televiziunii Romane. Eu inteleg ca, spre deosebire de televiziunile private, televiziunea publica ar trebui sa aiba rol formativ", a declarat, la randul sau, Ioan Onisei, membru al Consiliului.

"Mie mi se pare ca, incetul cu incetul, nu se mai da importanta TVR 2. De ce sa infiintam alte posturi sa nu stim ce acoperire vor avea? Nu ne-au vorbit despre o strategie de politica de programe", a adaugat si Radu Teodorel, membru al CNA.

El a spus ca are senzatia ca exista o concurenta intre TVR 2, pe de o parte, si TVR 3, post care a primit licenta in februarie, si TVR Bucuresti, pe de alta parte.

Reprezentantul TVR Bucuresti la discutiile cu membrii CNA, Cristian Nitulescu, este de parere ca TVR 2, TVR 3 si TVR Bucuresti nu vor concura intre ele.

Nitulescu a anuntat ca TVR Bucuresti va acorda atentie, printre altele, problemelor legate de viata taranului roman, va oferi informatii despre posibilitatea de accesare a fondurilor europene, precum si informatii sociale, avand in vedere ca in sudul tarii sunt zone unde rata somajului este destul de mare.

Postul va acorda atentie minoritatilor din sudul tarii si va incerca sa furnizeze informatii despre felul in care reprezentantii autoritatilor locale isi fac treaba, a adaugat Nitulescu.

Pentru TVR Bucuresti s-a solicitat o licenta pentru doua ore si jumatate de emisie pe zi.

Prezentatorul din România recreat de inteligența artificială: ”Aveam o tăietură pe față”. Reacția CNA VIDEO
Prezentatorul din România recreat de inteligența artificială: ”Aveam o tăietură pe față”. Reacția CNA VIDEO
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a avut de analizat o sesizare privind o emisiune de pe Realitatea Plus în care prezentatorul a fost recreat cu ajutorul inteligenţei artificiale....
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#CNA, #a amanat, #acordare, #licenta, #TVR Bucuresti , #trafic persoane