CNA a amanat acordarea licentei pentru TVR Bucuresti

Marti, 25 Martie 2008, ora 14:51
1999 citiri
CNA a amanat acordarea licentei pentru TVR Bucuresti

Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au amanat pentru joi luarea unei decizii privind cererea de licenta pentru postul TVR Bucuresti, pentru ca vor sa discute cu persoane din conducerea TVR inainte de a lua o hotarare in acest caz, relateaza Adevarul, in editia online de marti.

"Sa vedem joi daca reuseste sa vina incoace conducerea televiziunii, in principiu Alexandru Sassu. Dansul poate delega un alt director, o sa vedem", a spus presedintele CNA, Rasvan Popescu, care a mentionat ca membrii Consiliului vor sa afle strategia pe ansamblul de programe.

Constantin Dutu, membru al CNA, si-a pus intrebarea daca reprezentantii postului sunt pregatiti din toate punctele de vedere pentru acest proiect.

"Sa amanam, sa vina conducerea Televiziunii Romane. Eu inteleg ca, spre deosebire de televiziunile private, televiziunea publica ar trebui sa aiba rol formativ", a declarat, la randul sau, Ioan Onisei, membru al Consiliului.

"Mie mi se pare ca, incetul cu incetul, nu se mai da importanta TVR 2. De ce sa infiintam alte posturi sa nu stim ce acoperire vor avea? Nu ne-au vorbit despre o strategie de politica de programe", a adaugat si Radu Teodorel, membru al CNA.

El a spus ca are senzatia ca exista o concurenta intre TVR 2, pe de o parte, si TVR 3, post care a primit licenta in februarie, si TVR Bucuresti, pe de alta parte.

Reprezentantul TVR Bucuresti la discutiile cu membrii CNA, Cristian Nitulescu, este de parere ca TVR 2, TVR 3 si TVR Bucuresti nu vor concura intre ele.

Nitulescu a anuntat ca TVR Bucuresti va acorda atentie, printre altele, problemelor legate de viata taranului roman, va oferi informatii despre posibilitatea de accesare a fondurilor europene, precum si informatii sociale, avand in vedere ca in sudul tarii sunt zone unde rata somajului este destul de mare.

Postul va acorda atentie minoritatilor din sudul tarii si va incerca sa furnizeze informatii despre felul in care reprezentantii autoritatilor locale isi fac treaba, a adaugat Nitulescu.

Pentru TVR Bucuresti s-a solicitat o licenta pentru doua ore si jumatate de emisie pe zi.

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...