CNN: Sclavia sexuala, afacere de familie in Romania

Luni, 07 Martie 2011, ora 13:13
8592 citiri
CNN: Sclavia sexuala, afacere de familie in Romania
Foto: Adevarul

Jurnalistii britanici, oripilati de renumele Romaniei de a fi centrul global al traficului de carne vie, au venit sa se convinga de veridicitatea reputatiei pe care o are tara noastra.

Intrigati de cazul unui roman condamnat, in ianuarie, la 21 de ani de inchisoare pentru trafic de carne vie, jurnalistii de la CNN au realizat un reportaj in Romania.

Marius Nejloveanu a fost condamnat, in ianuarie, la inchisoare pentru 21 de ani, aceasta fiind cea mai mare pedeapsa pe care a primit-o cineva in Marea Britanie pentru trafic de carne vie, isi incep ei materialul.

Baiatul de 23 de ani, impreuna cu tatal sau, de 51 ani, Bogdan, faceau din traficul de carne vie o afacere de familie. Cei doi au ademenit mai multe romance, cu varste curpinse intre 15 si 23 de ani, fortandu-le sa se prostitueze.

Una dintre victime era verisoara lui Marius Nejloveanu, iar alta era o ruda a partenerului sau de afaceri, "care a pledat vinovat la acuzatia de trafic de carne vie".

Jurnalistii de la CNN au aflat astfel ca afacerea de familie lua nastere in Alexandria, de unde proxenetii trimiteau fetele in Spania, apoi le vindeau in Marea Britanie. Politia din Manchester a declarat ca acesta a fost cel mai rau caz de prostitutie.

Cei doi romani au trimis 11 fete in strainatate, sa se prostitueze. Una din ele a avut curaj sa vorbeasca, sub protectia anonimatului.

"L-am vazut pe unul din ei scotand un ochi al unei fete, din cauza ca aceasta nu producea bani suficienti. Alta data i-au taiat piciorul unei fete cu un cutit. Ne era frica sa fugim sau sa vorbim cu politia", a spus fata pentru CNN.

Familia celor doi sustine ca acestia sunt nevinovati. Mama lui Bogdan, Florica Nejloveanu, spune ca fiul sau "face puscarie degeaba". Totusi, autoritatile sunt de alta parere.

"Mai mult de 80% din fetele care au reusit sa se intoarca au declarat ca recrutorii erau unii din cunoscutii lor sau persoane pe care le-au intalnit printr-un prieten sau membru al familiei", spune Romulus Ungureanu, directorul Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Fiinte Umane.

Iana Matei conduce o casa unde fetele care au fost obligate sa se prostitueze sunt in siguranta. "Traficantii pur si simplu nu simt ca fac ceva gresit. Banii sunt Dumnezeul lor si simt ca merita sa faca compromisuri, atat timp cat fac bani, nu conteaza cum ii fac", le-a spus ea jurnalistilor de la CNN.

Cea mai marcanta poveste pentru Iana este cea a Marcelei. Fata a fost racolata la 15 ani si a murit la 18 din cauza cancerului uterin. Medicii au descoperit ca Marcela s-a imbolnavit de cancer din cauza ca traficantii ii introduceau un burete in vagin dupa fiecare data cand facea sex.

"Este sclavie moderna", isi incheie reportajul jurnalistii de la CNN.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#sclavie sexuala afacere familie, #scalvie sexuala reportaj , #trafic persoane