Presa germana: Tot mai multi romani devin victime ale traficului de persoane

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 10:50
4195 citiri
Presa germana: Tot mai multi romani devin victime ale traficului de persoane

Numarul celor care devin victime ale traficului de persoane este in continua crestere, iar cei mai multi dintre ei provin din Romania si din Bulgara, potrivit cotidianului german Sueddeutsche Zeitung.

Munca fortata, prostitutia si comertul cu organe reprezinta cateva dintre infractiunile legate de traficul de persoane, iar numarul victimelor din Uniunea Europena a crescut semnificativ, arata ziarul german, citat de agentia Focus. In acelasi timp, numarul infractorilor condamnati este in scadere.

Comisia Europeana a criticat faptul ca Germania se confrunta cu lipsuri in lupta impotriva traficantilor.

Rezultatele primului studiu legat de traficul de persoane, la nivelul tuturor celor 27 de state membre, au aratat ca din ce in ce mai multi oameni din Uniunea Europeana sunt exploatati pentru prostitutie si munca fortata.

Raportul arata ca, in perioada 2008-2010, numarul victimelor inregistrate a crescut cu 18 la suta. In acelasi timp, numarul celor condamnati pentru trafic de persoane, in aceeasi perioada, a scazut cu 13 la suta.

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, va prezenta luni rezultatele oficiale ale studiului, la Bruxelles.

Cea mai mare parte a victimelor, aproape 61 la suta, provine din statele membre UE, cele mai multe din Romania si Bulgaria. Alte numeroase victime sunt originare din Africa sau din America de Sud.

#crestere trafic persoane, #trafic persoane Romania, #trafic persoane Uniunea Europeana , #trafic persoane