Traficanti de carne vie care activau in judetul Arges si in Elvetia, retinuti

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 15:29
2056 citiri
Traficanti de carne vie care activau in judetul Arges si in Elvetia, retinuti
Foto:realitatea.net

Cinci dintre cei sase membri ai unei grupari infractionale din Arges care trafica fete minore si majore in judetul Arges, dar si in Elvetia au fost retinuti pentru 24 de ore.

Suspectii au fost ridicati in urma unor descinderi imobiliare efectuate marti de politisti din cadrul B.C.C.O. Pitesti si procurori ai D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Pitesti au organizat marti sapte in Pitesti si Stefanesti.

"La data de 10 mai a.c., a fost organizata o actiune cu scopul identificarii si prinderii membrilor gruparii. Suspectii traficau persoane minore si majore, ce erau exploatate sexual pe raza judetului Arges si in Elvetia. La actiune, pe langa politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate, au participat politisti de la Politia orasului Stefanesti si Postul de Politie Bogati, forte S.P.I.R. din cadrul I.P.J. Arges, sprijiniti de Directia Operatiuni Speciale, precum si de celelalte structuri de suport operativ din I.G.P.R."se arata intr-un comunicat al IPJ Arges.

Politistii au identificat sase persoane suspecte de trafic de persoane majore si minore. "In cadrul actiunii, au fost efectuate sapte perchezitii la domiciliile suspectilor si a rudelor acestora, fiind identificati C.I., de 24 ani, din municipiul Pitesti, V.D., de 22 ani, din orasul Stefanesti, T.I., de 26 de ani, din orasul Stefanesti, O.C., de 20 de ani, din orasul Stefanesti, C.V., de 30 de ani, din municipiul Pitesti. In urma continuarii investigatiilor, a mai fost identificat si prins, pe raza comunei Cosesti, un alt membru al retelei, in persoana lui I. D., de 28 de ani, din comuna Cosesti", se mai arata in comunicatul politiei.

Procurorii au dispus ca un membru al gruparii sa fie cercetat in stare de libertate, restul fiind prezentati miercuri in fata Tribunalului Arges cu propuneri de arestare preventiva. "Fata de cinci suspecti, procurorii au dispus masura retinerii pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunii de trafic de persoane minore si majore, fapta prevazuta si pedepsita de art.12 si 13 alin.1,2 si 3 din Lg.678/2001, urmand a fi prezentati Tribunalului Arges cu propunere de arestare preventiva, iar O.C., de 20 de ani este cercetat in stare de libertate", se mai arata in comunicatul IPJ Arges.

In urma perchezitiilor imobiliare, anchetatorii au ridicat petru cercetari mai multe inscrisuri si mai multe bunuri, doua unitati centrale, doua laptopuri, 13 telefoane mobile, 11 C.D. - uri, 13 cartele SIM, doua memory stik, un hard disc.

Intr-un apartament inchiriat de suspecti in municipiul Pitesti functiona ilegal un video-chat, trei dintre victime fiind gasite in locatia respectiva.

Politistii si procurorii au stabilit in urma investigatiilor ca, in perioada 2010 - 2011, cei cinci au racolat mai multe tinere majore si minore, pe care le-au exploatat sexual, atat pe raza judetului Arges, cat si in Elvetia, iar banii castigati erau insusiti de suspecti, in totalitate. Gruparea specializata in trafic de persoane a reusit sa obtina de pe urma fetelor un castig de aproximativ 20.000 de lei.

In acest caz cercetarile continua pentru documentarea intregii activitati infractionale a membrilor gruparii.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#retea trafic persoane Arges, #arestare trafic fete , #trafic persoane