Atentie, soferi! Politistii rutieri anunta controale in Bucuresti - ce nereguli sunt vizate

Luni, 24 Octombrie 2016, ora 18:00
6144 citiri
Atentie, soferi! Politistii rutieri anunta controale in Bucuresti - ce nereguli sunt vizate
Foto: Arhiva Ziare.com

Politistii rutieri anunta, luni, ca in perioada urmatoare se vor intensifica controalele in Bucuresti pentru a-i depista pe soferii care opresc sau parcheaza pe trecerile de pietoni, in statiile mijloacelor de transport in comun, pe sinele de tramvai sau traseul troleelor.

Politistii incearca astfel sa fluidizeze traficul din Capitala, dar si sa ii responsabilizeze pe soferi, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acestia precizeaza ca majoritatea trecerilor pentru pietoni semaforizate sau nu sunt dispuse la coltul intersectiilor, iar in unele intersectii, virajul catre dreapta se face la culoarea verde intermitent a semaforului electric si ca traficul este perturbat cand un sofer opreste sau stationeaza in zona respectiva.

Politistii spun ca traficul poate fi afectat si atunci cand soferii opresc sau stationeaza in statiile de mijloacelor de transport in comun, pentru ca "autobuzele sau troleele sunt obligate sa blocheze o banda de rulare, sau mai grav, nu pot inainta, in cazul troleelor, existand riscul decuplarii de la reteaua de tensiune".

"In toate aceste cazuri conducatorii auto poarta toata responsabilitatea. Nu exista scuza ca nu cunosc prevederile legale, ca se grabeau, ca nu au avut loc unde sa parcheze.

Nu in toate cazurile, pentru stationare pe trecerea de pietoni se aplica sanctiunea contraventionala. Acest lucru poate imbraca si latura penala, in cazul in care se blocheaza drumul public si se aduce atingere dreptului la libera circulatie a celorlalti participanti la trafic", precizeaza Brigada Politiei Rutiere.

Politistii amintesc ca sanctiunile prevazute de lege pentru opriri si stationari neregulamentare se incadreaza in clasa a II - a de sanctiuni, ceea ce inseamna 2 puncte amenda (un punct amenda reprezentand 125 de lei), dar si intocmirea unui dosar penal in cazul in care se blocheaza drumul public, precum si retinerea permisului de conducere.

De la inceputul anului si pana in prezent au fost aplicate 27.460 de sanctiuni contraventionale in cazul opririlor si stationarilor neregulamentare. Dintre acestea, peste 4.720 au fost filmate, iar peste 2.530 fotografiate.

A.G.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#razii Bucuresti politisti rutieri, #controale Bucuresti soferi parcari, #controale Bucuresti trafic , #trafic rutier