Infotrafic de weekend: Ce rute sa eviti daca pleci la drum

Sambata, 03 Septembrie 2016, ora 07:33
2281 citiri
Infotrafic de weekend: Ce rute sa eviti daca pleci la drum

Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca sambata dimineata nu exista drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza unor evenimente rutiere si nici probleme majore privind fluenta traficului pe arterele principale.

Totusi, soferii sunt atentionati sa evite deplasarea in zone cu restrictii de trafic ca urmare a desfasurarii unor manifestari artistice sau sportive sau pe portiunile de drum unde au loc reparatii ale infrastructurii rutiere.

Astfel, in acest sfarsit de saptamana, pe timpul desfasurarii unei competitii automobilistice (Trofeul Teliu, etapa a VI-a din Campionatul National de Viteza in Coasta), se inchide DN10, pe sectorul cuprins intre localitatile Teliu (judetul Brasov) si Bradet (judetul Covasna):

- sambata, 3 septembrie, in intervalele orare 8:30-13:30 si 15:00-20:00;

- duminica, 4 septembrie, in intervalele orare 8:30-12:00 si 13:30-19:00.

Rute ocolitoare:

- DN1B Buzau - Ploiesti, DN1A Ploiesti - Cheia - Sacele;

- DN10, km 47+100, DJ 102B Cislau, Gura Bascei - Valenii de Munte, DN1A Valenii de Munte - Cheia - Sacele (doar pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone).

In judetul Prahova, in perioada 2 septembrie 2016, ora 10:00 - 4 septembrie 2016, ora 20:00, pe timpul desfasurarii festivalului "Sinaia Forever 2016", traficul rutier din centrul statiunii, de pe bulevardul Carol I, va fi deviat pe DN1-varianta care trece prin dreptul garii.

Pana in data de 15 septembrie 2016, din cauza unor lucrari, DN66 Bumbesti-Jiu - Petrosani se inchide pe sectorul cuprins intre kilometrii 93+500 si 126, de luni pana vineri, in intervalul orar 900 - 1800. Totusi, este permisa circulatia autovehiculelor destinate transportului public de persoane (microbuze, autobuze), autorizate in acest sens, si circulatia autovehiculelor cu regim prioritar (mentionate in OUG nr. 195/2002, art. 32, alin. 2, literele a si b), atunci cand se deplaseaza in actiuni de interventie sau misiuni care au caracter de urgenta.

In judetul Buzau, pe DN10 Brasov - Buzau, in zona Siriu, din cauza lucrarilor de reparatie a viaductului Stanca Teherau (la kilometrul 85+534 de metri), este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone. Este instituita si restrictie de viteza de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzau - Ploiesti, DN1A Ploiesti - Cheia - Sacele, DN1 Sacele - Brasov.

DN7C (Transfagarasan) este deschis pe sectorul cuprins intre kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judetul Arges) si 130+800 (cabana Balea-Cascada, judetul Sibiu). Totusi, pe acest tronson este interzisa circulatia pe timpul noptii, in intervalul orar 21:00 - 7:00, iar pana in data de 30 septembrie 2016 este instituita restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 16 tone in zona kilometrului 83 (pe tronsonul Capatanenii-Ungureni - Piscu Negru), pentru a permite executarea lucrarilor de consolidare a unui podet.

DN67C (Transalpina) este redeschis intre kilometrii 34+800 (Ranca, judetul Gorj) si 59+800 (Obarsia Lotrului). Pe acest sector de drum, accesul autovehiculelor este interzis in intervalul orar 20:00-07:00, iar viteza maxima de deplasare este de 30 km/h. Este instituita si restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Pe autostrada A1 Orastie - Sibiu circulatia este oprita intre nodurile rutiere Saliste si Cunta (km 270+020 - km 292+455), in vederea remedierii degradarilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

Pe DN13C, pe sectorul Vanatori (judetul Mures) - Cristuru Secuiesc (judetul Harghita), este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 10 tone, din cauza unui podet avariat de o viitura.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitura, in judetul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone) este restrictionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldovitei - Ciumarna (intre kilometrii 23 si 27).

Restrictie de tonaj exista si pe DN39, in judetul Constanta, pe vechiul pod de la Agigea, aflat in lucru. Autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 5 tone circula deviat, pe rute ocolitoare, iar cele sub aceasta masa pe benzile centrale ale podului. Insa, incepand cu data de 12 septembrie 2016, podul se va inchide. Ruta ocolitoare recomandata este: nod rutier A4 (intersectie cu DN39, Agigea) - A4 (intrare port Constanta-Sud) - podul nou peste Canalul Dunare-Marea Neagra - bretea de acces la DN39A - DN39A - intersectie cu DN39 - DN39 Eforie-Nord - Mangalia (detalii pe pagina de internet a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania).

Trafic feroviar intrerupt

Amintim si ca, potrivit Sectiei Regionale de Politie Transporturi Brasov, in vederea efectuarii legaturii liniei secundare 208 Sibiu - Copsa Mica cu Magistrala 300 (Culoarul 4 PAN EUROPEAN), se realizeaza lucrari de reparatii si modernizare la infrastructura feroviara iar din aceasta cauza, intre statiile de cale ferata Seica Mare si Copsa Mica (judetul Sibiu), traficul feroviar este intrerupt. Circulatia trenurilor se desfasoara normal, cu transbordarea auto a calatorilor intre statiile de cale ferata mentionate.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#drumuri inchise weekend, #trafic rutier restrictii weekend , #trafic rutier