Mitingul sindicalistilor blocheaza traficul timp de 18 ore, in centrul Capitalei

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 15:47
2435 citiri
Mitingul sindicalistilor blocheaza traficul timp de 18 ore, in centrul Capitalei
Foto: Arhiva

Traficul rutier va fi restrictionat, miercuri, incepand cu ora 00.00, in zona Guvernului, pentru ca politistii sa amenajeze perimetrul in care se va desfasura mitingul de protest al Aliantei Bugetarilor, la care sunt asteptate peste 20.000 de persoane, informeaza un comunicat al Politiei Capitalei.

Astfel, strazile unde traficul urmeaza sa fie restrictionat sunt: Soseaua Kiseleff, intre Piata Arcului de Triumf si Piata Victoriei, strada Monetariei, Bulevardul Iancu de Hunedoara, intre Pasajul Victoriei si Piata Victoriei, Breteaua de legatura intre Piata Victoriei si Strada Buzesti, si P-ta Victoriei, intre orele 0.00 - 18.00.

Totodata, Politia Capitalei anunta ca traficul rutier va fi restrictionat temporar pe strazile care acced in Sos. Kiseleff, pe timpul afluirii si defluirii. In intervalul 14.30 - 16.30, va avea loc defilarea manifestantilor, se arata in comunicatul Politiei.

Rutele ocolitoare pe care soferii le vor avea la dispozitie sunt: soseaua Kiseleff - Bulevardul Marasti - strada Clucerului - bulevardul Ion Mihalache - piata Victoriei - strada Buzesti, Piata Presei Libere - Piata Arcului de Triumf - Bulevardul Constanti Prezan - bulevardul Aviatorilor - bulevardul Lascar Catargiu sau Calea Victoriei si Soseaua Stefan cel Mare - Calea Dorobantilor - Piata Charles de Gaulle.

Brigada de Politie Rutiera le recomanda conducatorilor auto sa evite zonele mentionate mai sus, in intervalul 07.00 - 18.00, si sa fie atenti la semnalizarea temporara montata in zona si semnalele agentilor de circulatie. De asemenea, Brigada de Politie Rutiera solicita cetatenilor sa utilizeze, pe cat posibil, mijloacele de transport public.

200 de autocare pline cu sindicalisti sosesc miercuri in Capitala

Aproape 200 de autocare si microbuze cu sindicalisti din toata tara sunt

asteptate sa ajunga, miercuri, incepand cu ora 8.00, la cele cinci intrari din Bucuresti, pentru a participa la mitingul din Piata Victoriei, a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Marius Militaru.

Potrivit lui Militaru, manifestantii din tara sunt asteptati sa ajunga in Bucuresti, miercuri, in intervalul orar 8.00-9.00.

"Adunarea participantilor din provincie se va face in cele cinci puncte de intrare din Bucuresti, astfel: dinspre Autostrada A1, Bucuresti-Pitesti, la Bulevardul Iuliu Maniu, dinspre Autostrada A2, Bucuresti-Constanta, pe la bulevardul Theodor Pallady, dinspre DN1, Bucuresti-Ploiesti, la bulevardul Aviatorilor, dinspre DN2, soseaua Colentina, in zona Parcului Plumbuita, iar dinspre DN 6, pe la soseaua Alexandriei", a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei.

De la intrarile din Capitala, autocarele si microbuzele cu manifestanti se vor deplasa in coloane de maxim zece catre Soseaua Kiseleff, in intervalul 8.30-11.00. De asemenea, in intervalul 10.00-11.00 se va realiza accesul sindicalistilor in Piata Victoriei.

Mitingul de protest, la care se estimeaza ca vor participa peste 20.000 de persoane, se va desfasura in Piata Victoriei in intervalul 11.00-14.30. Dupa terminarea protestului, manifestantii vor putea parasi Piata Victoriei pana la ora 16.30, a precizat Militaru.

De asemenea, peste 1000 de jandarmi si 540 de politisti vor asigura masurile de ordine publica la mitingul din Piata Victoriei, organizat de Alianta Bugetarilor. Totodata, la fata locului vor fi prezent si doua echipaje de pompieri si patru ambulante SMURD, a mai spus Militaru.

Masurile privind organizarea mitingului de protest de miercuri au fost luate in cadrul unei intalniri intre prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaie, si seful Jandarmeriei Bucuresti, Gavrila Pop, la care au participat si reprezentanti ai Politiei Capitalei, Politiei Comunitare si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#trafic blocat miercuri Victoria, #miting sindicalisti Piata Victoriei , #trafic rutier