Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Politia vrea instante de circulatie, care sa judece situatiile de urgenta

Marti, 24 August 2010, ora 09:42
1842 citiri
Politia vrea instante de circulatie, care sa judece situatiile de urgenta
Foto: Gandul

Comisarul-Sef Lucian Dinita, seful Politiei Rutiere, a declarat ca ceea ce se intampla in traficul din Bucuresti este o "dementa" si ca trebuie sa fie luate decizii urgente pentru evitarea altor accidente grave, inclusiv infiintarea unor instante de circulatie, care sa judece situatiile de urgenta.

"Este o dementa! Noi nu mai vrem sa dam sanctiuni, dar uite ce se intampla, cum incalca cele mai elementare reguli de circulatie", a declarat Dinita, pentru Gandul.

Acesta spune ca soferii au ajuns sa mearga cu 130 de km/h, insa atunci cand li se ridica permisele raspund zambind "Raman la volan, gata, am scapat! Ba, nu ai ce sa imi faci, pana se solutioneaza, mai vedem noi".

"Pana atunci conduc. Daca societatea romaneasca nu vrea sa se destepte, nu avem nicio sansa si asistam, asa, la scene incredibile", a mai spus seful Politiei Rutiere.

"Este necesara infiintarea unor instante de circulatie, care sa judece situatiile de urgenta, cum sunt in toate statele civilizate. Intai platesti si apoi contesti, nu ca la noi. Apoi, sanctiunile trebuie sa fie mai dure. Recuperarea banilor din amenzi nu tine de Politia Rutiera. Trebuie infiintate structuri de recuperare a amenzilor. Daca instanta ii respinge plangerea soferului sanctionat, cine mai plateste? Structurile fiscale, Ministerul Finantelor trebuie sa se ocupe, asa cum se ocupa si de evaziunea fiscala", a mai spus Dinita.

Recordul de viteza l-a stabilit bucuresteanul D. Mihai, de 43 de an. Acesta a fost depistat de politisti, sambata dimineata, in timp ce conducea, pe bulevardul Lascar Catargiu, cu viteza de 136 km/h.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#instante circulatie Politia Rutiera, #soferi viteza instanta circulatie , #trafic rutier
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Daca parlamentarii nu ar avea automobile si nu ar conduce aiurea poate ca s-ar putea modifica legea si poate chiar ar infiinta instante speciale pentru delicte de circulatie. Poate ca ar trebui sa mai asteptam vreun accident groaznic cu vreo 20 morti in