Trafic ingreunat din cauza ploii pe mai multe drumuri din tara

Duminica, 24 August 2014, ora 06:30
1866 citiri
Trafic ingreunat din cauza ploii pe mai multe drumuri din tara

Pe mai multe drumuri nationale se circula ingreunat, sambata dimineata, din cauza ploii si a vantului puternic.

Vizibilitatea este redusa din cauza ploii torentiale pe numeroase artere rutiere din judetele Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Teleorman dar si pe raza capitalei, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane.

Pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta, intre kilometrii 20 si 35, ploua torential iar pe restul autostrazii carosabilul este ud.

De asemenea, pe A1 Bucuresti - Pitesti, intre kilometrii 49 si 79, ploua torential iar pe restul autostrazii carosabilul este ud.

Recomandarile Politiei Rutiere pentru soferi

Conducatorii de autovehicule sunt rugati ca atunci cand traverseaza zone unde partea carosabila este acoperita cu cu apa sa manifeste maximum de prudenta, sa circule cu viteza redusa, sa mareasca distanta de siguranta in mers, sa utilizeze luminile de intalnire si sa evite efectuarea manevrelor in trafic- depasiri, treceri de pe o banda pe alta etc.

De asemenea, Politia Rutiera ii sfatuieste pe soferi sa echipeze automobilul cu pneuri corespunzatoare, sa nu bruscheze comenzile masinii si sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum.

In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de catre ceilalti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers. De aceea, politistii recomanda ca luminile de intalnire sa fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de sosele.

De asemenea, vantul afecteaza buna desfasurare a traficului rutier. Pentru evitarea implicarii in accidente, conducatorii auto trebuie sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vant laterale modifica tinuta de drum a masinilor, cu atat mai mult cu cat viteza cu care se circula este mai mare.

Totodata, trebuie evitate oprirea sau stationarea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic ii poate rupe.

Nu in ultimul rand, politistii rutieri le recomanda conducatorilor de vehicule pe doua roti sa evite deplasarile in acesta perioada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#trafic rutier ingreunat ploaie, #trafic weekend , #trafic rutier