Traficul a fost reluat pe Valea Prahovei, dar se circula cu dificultate. Ploile au provocat pagube in mai multe localitati din Prahova (Video) UPDATE

Duminica, 22 Iulie 2018, ora 18:20
8855 citiri
Traficul a fost reluat pe Valea Prahovei, dar se circula cu dificultate. Ploile au provocat pagube in mai multe localitati din Prahova (Video) UPDATE
Foto: Facebook/Meteoplus

Traficul rutier pe Valea Prahovei, oprit din cauza apei stranse pe sosea din cauza ploilor, a fost reluat pe ambele sensuri de mers, fiind insa in continuare coloane de masini in Busteni si intre Sinaia si Comarnic, pe sensul catre Bucuresti.

De asemenea, precipitatiile abundente au provocat pagube in mai multe zone ale judetului Prahova, in comuna Bertea un pod fiind avariat de viituri si zeci de locuinte ramanand izolate, iar in alte localitati case si curti fiind inundate, scrie News.ro.

Potrivit Centrului Infotrafic, partea carosabila de pe DN1 din statiunea Comarnic a fost curatata total de apa, iar circulatia a fost reluata pe ambele sensuri de mers. Mai sunt coloane de masini in Busteni si intre Sinaia si Comarnic pe sensul de mers catre Capitala, in timp ce pe celalalt sens, spre Brasov, se circula in conditii de aglomeratie intre Nistoresti si Comarnic.

Politistii precizeaza ca se actioneaza in continuare pentru fluidizarea traficului in Busteni si in Comarnic.De asemenea, precipitatiile abundente au provocat pagube in mai multe zone ale judetului Prahova, in comuna Bertea un pod fiind avariat de viituri si zeci de locuinte ramanand izolate, iar in alte localitati case si curti fiind inundate.

Comarnic, cea mai afectata

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, in urma ploii torentiale care a cazut duminica dupa-amiaza in judetul Prahova pompierii au intervenit pentru evacuarea apei in orasele Comarnic si Slanic si in localitatea Schiulesti.

Cea mai afectata localitate este Comarnic, unde pe strada Ghiosesti apa a patruns in mai multe case si curti. O viitura puternica a distrus un pod in comuna Bertea. Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat ca podul care facea legatura intre satul Lutu Rosu si restul comunei Bertea a fost avariat de ape, iar in zona nu mai exista cale de acces.

Primele evaluari arata ca in satul Lutu Rosu 64 de locuinte au ramas izolate, accesul catre acestea fiind posibil doar pietonal. Aproximativ 200 d epersaoane locuiesc in casele izolate.

Traficul a fost blocat pe ambele sensuri

Traficul rutier a fost oprit, duminica, pe Valea Prahovei, in Comarnic, pe ambele sensuri de mers, din cauza ploilor abundente care au cazut in ultimele ore, pe carosabil formandu-se aluviuni.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane, pe DN 1, la kilometrul 107 +700 de metri, in Comarnic, judetul Prahova, circulatia rutiera este blocata pe ambele sensuri de mers, din cauza ploilor abundente din ultimele ore, care au dus la strangerea de aluviuni pe carosabil, potrivit Mediafax.

Sursa citata arata ca s-au format astfel coloane de autoturisme intre Sinaia si Comarnic pe sensul de mers catre Capitala si intre Nistoresti si Comarnic pe sensul de mers catre munte.

Mai multe echipaje de politie, pompieri si ale CNAIR intervin in zona pentru degajarea totala a drumului si reluarea traficului in conditii normale.

Politia a recomandat rute alternative

Traficul rutier se desfasura deja cu dificultate, de duminica dimineata, pe DN1 - Valea Prahovei, din cauza numarului mare de turisti care pleacau din statiunile montane catre Capitala. Politistii recomanda rute alternative.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane, din cauza numarului mare de autovehicule care se merg dinspre munte catre Capitala, valorile de trafic sunt intense pe DN 1 Valea Prahovei, intre Predeal si Busteni, iar in statiunea Busteni vizibilitatea este scazuta deoarece ploua torential la ora transmiterii acestei stiri (13:30 - n.r).

Pentru evitarea aglomeratiei, politistii rutieri recomanda rute ocolitoare. Astfel, cei care vin dinspre Brasov pot merge pe DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti, A3 Ploiesti - Bucuresti; iar turistii care vin din zona Bran - Moieciu pot alege ruta DN73 - DN72A - DN 71 - DN7, respectiv traseul Brasov - Valea Mare-Pravat - Stoenesti - Targoviste - Baldana - Bucuresti sau DN73 - A1, respectiv Brasov - Pitesti - Bucuresti.

Politistii le recomanda soferilor sa circule cu foarte mare atentie, sa nu efectueze depasiri riscante, sa mentina o distanta corespunzatoare fata de autovehiculul din fata, pentru a putea frana in conditii de siguranta si sa respecte cu strictete indicatiile politistilor rutieri prezenti la fata locului pentru fluidizarea circulatiei.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#aglomeratie Valea Prahovei, #aglomeratie DN1 Valea Prahovei , #trafic