Atentie, turisti! Trafic de weekend si canicula - Incepe aglomeratia pe Autostrada Soarelui

Duminica, 26 Iulie 2015, ora 11:54
3543 citiri
Atentie, turisti! Trafic de weekend si canicula - Incepe aglomeratia pe Autostrada Soarelui
Foto: Ziare.com

Spre orele pranzului, traficul incepe sa se aglomereze pe A2 Bucuresti - Constanta, momentan nefiind insa probleme de fluenta, anunta centrul Infotrafic.

Este de asteptat insa ca in orele urmatoare, traficul sa se intensifice considerabil pe sensul de mers catre Capitala, avertizeaza Inspectoratul General al Politiei Romane, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acest sfarsit de saptamana a fost cel mai aglomerat de la inceperea sezonului estival, avand in vedere valorile ridicate de trafic pe drumurile care duc catre judetul Constanta.

Spre exemplu, pe Autostrada Soarelui s-au inregistrat aproximativ 67.000 de autovehicule in ultimele doua zile (numarul estimat al turistilor aflati pe litoral depasete 230.000, potrivit datelor furnizate de operatorii de turism).

Asadar, este de asteptat ca pe parcursul acestei zile sa se circule ingreunat pe DN39 Mangalia - Constanta, mai ales in zona statiunii Eforie-Nord.

Este posibil sa se formeze coloane de masini si la iesirea de pe autostrada A2 catre DN Centura Capitalei, dar in special la statia de taxare de la Fetesti, intrucat multi conducatori auto prefera sa plateasca taxa de pod la singurele ghisee destinate achitarii pe loc a tarifului (cate o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numarul unu).

Pentru a nu se forma coloane de autovehicule, politistii le reamintesc conducatorilor auto ca prin statia de taxare se poate trece liber pe benzile doi si trei, in ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa sa se plateasca in avans sau ulterior, pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii, la statiile de distributie a carburantilor autorizate (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL) ori prin SMS, la numarul 7577.

Ce le recomanda soferilor politia rutiera:

  • sa pastreze in mers o distanta corespunzatoare, care sa le permita sa opreasca in conditii de siguranta;
  • sa respecte limitele legale de viteza;
  • sa foloseasca luminile de intalnire;
  • sa se asigure si sa semnalizeze cand schimba banda de circulatie;
  • sa puna in functiune luminile de avarie cand incheie o coloana care opreste sau incetineste brusc;
  • sa acorde prioritate la iesirea din spatiile de servicii;
  • sa nu circule sau sa opreasca pe banda de urgenta, exceptand cazurile justificate;
  • in cazul in care observa, la plecare, ca numarul de autovehicule aflate in trafic este foarte mare, sa astepte pana ce intensitatea circulatiei mai scade.

Rute alternative:

  • DN2A Constanta - Harsova;
  • DN3 Constanta - Murfatlar - Ostrov - Calarasi (traversare cu bacul)

Spre seara, se anunta aglomeratie si pe autostrada A1 Pitesti - Bucuresti si pe DN1 Brasov - Bucuresti.

Pe autostrazile si pe drumurile nationale pe care traficul rutier se va intensifica, numarul de politisti a fost suplimentat.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#trafic canicula, #aglomeratie A2, #rute alternative A2 , #trafic