Se circula in coloana de la munte si mare, spre Bucuresti. Vezi rutele ocolitoare

Duminica, 01 Mai 2011, ora 17:36
2099 citiri
Se circula in coloana de la munte si mare, spre Bucuresti. Vezi rutele ocolitoare
Foto:antena3.ro

Circulatia se va desfasura in coloana duminica seara pe Valea Prahovei si pe Autrostada A2 dinspre Constanta, pe ruta spre Bucuresti, din cauza turistilor care se intorc de la munte si de la mare dupa mini vacanta de 1 mai, anunta Centrul pentru trafic al Politiei Romane.

Pentru a evita aglomeratia de pe DN1, din zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei, centrul Infotrafic reaminteste ca din Brasov se poate merge catre Ploiesti pe DN1A Sacele - Cheia - Valenii de Munte.

Din zona Bran - Moieciu se poate pleca spre Bucuresti pe DN73 Brasov - Pitesti - autostrada A1 Pitesti - Bucuresti. Insa astazi, intre orele 7:00 si 16:30, recomandam traseul mai aglomerat DN73 Moieciu - Bran - Rasnov - DN73A Rasnov - Predeal - DN1 Predeal - Bucuresti, deoarece pe DN73 Pitesti - Brasov, intre localitatile Valea Mare-Pravat si Dragoslavele, in judetul Arges, se va desfasura a doua etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta 2011.

Exista si o ruta ocolitoare locala, DN72A Valea Mare-Pravat - Stoenesti - DJ725 Stoenesti - Dragoslavele, dar mare parte din aceasta este alcatuita din drum pietruit.

Este, totusi, de facut o precizare: daca apar probleme semnificative in ceea ce priveste fluenta traficului pe DN1, pe raza statiunilor montane de pe Valea Prahovei, politistii rutieri vor devia circulatia dinspre Brasov catre Ploiesti pe DN1A Sacele - Cheia - Valenii de Munte. Totodata, nu se va mai permite accesul pe DN73A Rasnov - Predeal, iar traficul din zona Moieciu - Bran - Rasnov va fi deviat catre municipiul Brasov sau catre Pitesti (caz in care se va circula pe ruta ocolitoare DJ725 Dragoslavele - Stoenesti - DN72A Stoenesti - Valea Mare-Pravat, valabila pe perioada desfasurarii competitiei automobilistice de pe DN73).

De asemenea, este posibil sa se formeze coloane de autovehicule la intrarea in municipiul Cernavoda dinspre Constanta, pe DJ223C Stefan cel Mare - Cernavoda, drum pe care se deviaza traficul usor de pe DN22C, din cauza lucrarilor la podul peste Canalul Dunare-Marea Neagra. Conducatorii auto sunt sfatuiti sa foloseasca urmatoarele rute ocolitoare:

-DN2A Constanta - Harsova - Slobozia - DN21 Slobozia - Drajna - A2 Drajna - Bucuresti (sau, in cazul in care este afectata fluenta traficului pe Autostrada Soarelui, DN2A Constanta - Harsova - Slobozia - DN21 Slobozia - Drajna - DN3A Drajna - Lehliu-Gara - DN3 Lehliu-Gara - Fundulea - Bucuresti;

-DN2A Constanta - Harsova - Slobozia - Urziceni - DN2 Urziceni - Bucuresti;

-DN3 Constanta - Murfatlar - Adamclisi - Ostrov (traversare cu bacul) - Calarasi - DN21 Calarasi - Drajna - A2 Drajna - Bucuresti (sau, din municipiul Calarasi, DN3 Calarasi - Lehliu-Gara - A2 Lehliu-Gara - Bucuresti;

De asemenea, pentru evitarea aglomeratiei de pe DN22C Murfatlar - Cernavoda, Serviciul Rutier Constanta propune si alte rute alternative:

-DN3 Constanta - Murfatlar - Adamclisi - Ion Corvin - DJ223 Ion Corvin - Rasova - Cochirleni - Cernavoda;

-din DN39 Mangalia - Constanta, DN38 Agigea - Techirghiol - Topraisar - DJ391 Topraisar - Mereni - DJ308 Mereni - Lanurile - Ciocarlia de Sus - DN3 Ciocarlia de Sus - Cobadin - Adamclisi - Ion Corvin - DJ223 Ion Corvin - Rasova - Cochirleni - Cernavoda (evitandu-se, astfel, si aglomeratia din municipiul Constanta); poate fi evitat si tronsonul foarte intens circulat al DN39 Eforie - Agigea, mergand din Tuzla pe DJ391 catre Topraisar, insa partea carosabila are unele denivelari;

-din Mamaia se poate pleca pe ruta DN2A Constanta - Ovidiu - Mihail Kogalniceanu - DJ222 Mihail Kogalniceanu - Cuza-Voda - Medgidia - DN22C Medgidia - Cernavoda, insa, de preferat este sa se urmeze firul DN2A spre Harsova; la fel si in cazul alegerii rutei Mamaia - Navodari - Lumina - Ovidiu(DN2A).

In cazul in care se va ingreuna circulatia pe DN22C catre Cernavoda, Serviciul Rutier Constanta va directiona traficul astfel:

-din Medgidia, pe DJ224 Tortomanu - Silistea - Tepes-Voda - DN2A Crucea - Harsova;

-din Murfatlar, pe DN3 Ciocarlia - Cobadin - Ion Corvin - DJ223 Rasova - Cochirleni - Cernavoda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#trafic coloana munte mare, #trafic munte mare Bucuresti , #trafic