Bucurestiul, pe primul loc in Europa in topul oraselor cu trafic de cosmar. Si locul 5 in lume!

Miercuri, 23 August 2017, ora 16:20
8292 citiri
Bucurestiul, pe primul loc in Europa in topul oraselor cu trafic de cosmar. Si locul 5 in lume!
Foto: Arhiva Ziare.com

Traficul e o problema spinoasa a zilelor noastre. Unele orase au luat masuri concrete pentru descongestionare si asta se vede deja. Un exemplu in acest sens e Londra. Insa altele par sa nu gaseasca iesirea din acest labirint.

Londra introduce o taxa pentru accesul masinilor poluante in centrul orasului

Iar la loc de frunte in ceea ce priveste orasele cu un trafic de cosmar e capitala Romaniei, aflata pe prima pozitie a clasamentului realizat de TomTom, lider global in navigatie si harti.

Compania a colectat date timp de 9 ani si a dat fiecarui oras un scor, cel mai mare (trafic cumplit) fiind de 100.

Iar Bucurestiul ocupa un "binemeritat" loc 1 in Europa, pozitie care ii poate surprinde doar pe cei care nu locuiesc sau calatoresc des aici. Fata de anul trecut, scorul Bucurestiului a crescut cu 7 puncte, orasul ajungand la un "punctaj de congestie" de 50%. Iata si traficul pe zile si momente ale zilei.

Urmeaza, in top, Moscova, cu acelasi scor ca anul trecut: 44%. Aici, insa, remarca TomTom, s-au facut pasi inainte in ceea ce priveste locurile de parcare, care, prin eforturile autoritatilor, s-au inmultit vizibil.

Pe locul 3 e tot un oras din Rusia, Sankt Patersburg, cu un scor de 41%.

Londra e pe pozitia a 4-a, cu un punctaj de 40%, in crestere cu 2 procente fata de anul trecut. Pe aceeasi treapta se afla si Marsilia, in Franta, si Roma, in Italia.

Urmeaza Paris (punctaj 38%), la egalitate cu Bruxelles si Manchester, Atena, Varsovia, Koln si Napoli.

1 Bucuresti

2 Moscova

3 Sankt Petersburg

4 Londra

5 Marsilia

6 Roma

7 Paris

8 Bruxelles

9 Manchester

10 Atena

11 Varsovia

12 Koln

13 Napoli

Bucurestiul e foarte sus in top si la nivel mondial, respectiv pe locul 5, dupa Mexico City, Bangkok, Jakarta si Chongqing (China).

Iata si top 10 orase din lume:

1 Mexico City, Mexic, 66%

2 Bangkok, Thailanda, 61%

3 Jakarta, Indonezia, 58%

4 Chongqing, China, 52%

5 Bucuresti, Romania, 50%

6 Istanbul, Turcia, 49%

7 Chengdu, China, 47%

8 Rio de Janeiro, Brazilia, 47%

9 Tainan, Taiwan, 46%

10 Beijing, China, 46%

De mentionat e ca Los Angelesul e abia pe locul 12, cu un punctaj de 45%, Sydney, din Australia, pe locul 29 (39%), iar San Francisco pe locul 30 (39%).

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Bucuresti trafic top Europa, #Bucuresti trafic lume, #cele mai congestionate orase, #Bucuresti trafic statistici, #orase cea mai rea circulatie , #trafic