Traficul din Bucuresti, dat peste cap de Congresul PPE si mitingul USL - vezi restrictiile

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 16:05
5299 citiri
Traficul din Bucuresti, dat peste cap de Congresul PPE si mitingul USL - vezi restrictiile
Fotomontaj: Ziare.com

Aliantele politice se lupta, in aceasta saptamana, in evenimente grandioase. In timp ce USL-ul isi lanseaza, cu fast, candidatii la un miting la care asteapta peste 70.000 de participanti, PDL este gazda Congresului popularilor europeni.

Capitala noastra este, timp de trei zile, gazda Congresului Partidului Popular European. Vor fi prezenti 1.200 de populari din 40 de tari - lideri din mai multe state europene, reprezentanti ai Parlamentului si ai Comisiei de la Bruxelles.

Astfel, conform organizatorilor, 16 sefi de stat si de guvern au fost invitati la reuniunea din 16-18 octombrie, intre care sefii guvernelor din Germania, Spania, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Portugalia, Bulgaria sau Grecia.

Congres PPE la Bucuresti: Cand vorbesc Merkel, Barroso si Rompuy

Presedintele Comisiei Europene Jose Barroso, presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, dar si cancelarul Angela Merkel vor lua cuvantul in cadrul sesiunii plenare.

In replica, USL organizeaza un miting de amploare pe Arena Nationala - "cel mai mare eveniment organizat de la Revolutie incoace" - la care sa fie prezenti 74.000 de oameni. Acestia vor fi repartizati astfel: 54.000 de persoane vor sta in tribunele Arenei Nationale, in timp ce alti 20.000 de oameni vor sta pe gazon, care va fi protejat special, asa cum se intampla la concerte.

Cum se va desfasura mitingul USL din 17 octombrie: Fara tigari si seminte

Cei 452 de candidati ai USL vor fi prezentati intr-un cadru solemn pe o scena amplasata in zona in care sunt organizate si cele pentru concerte, iar Arena Nationala va fi inchiriata de la Primaria Generala pentru data de 17 octombrie.

Traficul dat peste cap

Cele doua evenimente de amploare, organizate de taberele politce, dau peste cap traficul in Capitala.

In apropiere de centrul Capitalei, unde vor fi cazati oaspetii de seama care participa la Congresul PPE, vor fi afectate zonele Piata Alba Iulia si Bulevardul Unirii, unde oprirea si stationarea vehiculelor va fi interzisa, miercuri si joi, intre orele 06:00 si 22:00.

Bucuresti: Lansarea candidatilor USL aduce probleme de trafic - vezi zonele afectate

Si in Sectorul 2, soferii au primit deja instiintari in parbriz din partea Politiei Locale prin care sunt anuntati ca, miercuri, 17 octombrie, trebuie sa-si mute masinile din zonele precizate mai jos.

"In data de 17:10, pe stadionul Arena Nationala, va avea loc lansarea candidatilor USL la alegerile parlamentare din decembrie 2012. Astfel, din ratiuni de siguranta publica, Politia Locala Sector 2 va recomanda ca, in ziua sus-mentionata, intre orele 06:00-22:00 sa nu opriti si sa nu stationati pe urmatoarele tronsoane: B-dul Pierre de Coubertin (intre sos. Iancului si intrarea in stadion), Str. Vatra Luminoasa (intre B-dul Pierre de Coubertin si Sos. Mihai Bravu), Sos. Pantelimon (intre B-dul Pierre de Coubertin si intrarea parcarea Electroaparataj), se arata in biletele pe care le-au primit soferii.

De la ora 11:00, se va inchide total circulatia rutiera pe str. Pierre de Coubertain, pe str. Vatra Luminoasa si pe str. Maior Coravu, se arata intr-o comunicare a Brigazii Politiei Rutiere, remisa Ziare.com.

De la ora 18:30, se va inchide circulatia rutiera in totalitate pe Bd. Basarabia, intre Piata Hurmuzachi si Bd. Chisinau.

Autoritatile recomanda si rute ocolitoare:

- Sos. Mihai Bravu - bd. Ferdinand I - sos. Pantelimon - bd. Chisinau - bd.Nicolae Grigorescu;

- Sos. Mihai Bravu - bd. Camil Ressu - str. Liviu Rebreanu;

- Sos. Mihai Bravu - str. Baba Novac - bd. Nicolae Grigorescu;

- Sos. Pantelimon - sos. Morarilor - bd. Constantin Brancusi - str. Baba Novac - sos. Mihai Bravu.

Restaurantul simbol al Capitalei, inchis

De asemenea, unul dintre restaurantele - simbol al Bucurestiului, "Carul cu bere", din Centrul Vechi al Capitalei, va fi inchis pentru clientii obisnuiti si rezervat special pentru popularii europeni.

Fortele de ordine vor supraveghea atent zona, iar geamurile localului vor fi complet acoperite, pentru a oferi o discretie totala oaspetilor europeni.

Trasee RATB, modificate

Marele miting USL modifica si traseele RATB. Astfel, liniile 86, 90 si 104 vor functiona pe trasee modificate incepand cu ora 11:00, iar incepand cu ora 17:00 vor fi modificate si traseele liniilor 40 si 56, precizeaza reprezentantii RATB pentru Ziare.com.

Linia 86 va functiona pe traseul de baza intre terminalul Dridu si intersectia Bd. Pache Protopopescu/Str. Matei Voievod/Str. Popa Nan, apoi pe un traseu modificat pe Str. Popa Nan, Str. Delea Veche, Str. Delea Noua, Str. Dristorului, Str. Baba Novac, Str. Constantin Brancusi, Str. Lucretiu Patrascanu, pana la terminalul Bd. Basarabia, comun cu troleibuzele din liniile 70 si 79.

Linia 90 va functiona pe traseul de baza intre terminalul Valea Argesului si intersectia Bd. Pache Protopopescu/Bd. Ferdinand, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Ferdinand, Bd. Garii Obor, pana la terminalul Baicului, comun cu troleibuzele liniilor 69 si 85.

Linia 104 va functiona pe traseul de baza intre terminalul Cora Pantelimon si intersectia Sos. Pantelimon/Bd. Pierre de Coubertin/Sos. Iancului, apoi pe un traseu modificat pe Sos. Iancului, Sos. Mihai Bravu, Bd. Decebal, urmand apoi traseul actual.

Liniile 40 si 56 vor functiona pe traseele de baza intre terminalul Piata Sf. Vineri si intersectia Cal. Calarasilor/Str. Traian, apoi pe un traseu modificat pe Str. Traian, Bd. Pache Protopopescu, Sos. Iancului, Sos. Pantelimon, Bd. Chisinau, Bd. Basarabia, urmand apoi traseele actuale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#miting USL lansare candidati, #Congres PPE trafic, #trafic Bucuresti RATB miting , #trafic