Cum se circula duminica. S-au inchis Transalpina si Transfagarasanul

Duminica, 13 Decembrie 2015, ora 09:34
2404 citiri
Cum se circula duminica. S-au inchis Transalpina si Transfagarasanul
Foto: stock.tookapic.com

Duminica, la aceasta ora, pe mai multe drumuri nationale traficul rutier se desfasoara in conditii de ceata, anunta centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Precizam, in acest sens, ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis in aceasta dimineata, pentru judetele Vrancea, Vaslui si Galati, o atentionare nowcasting cu cod galben referitoare la acest fenomen.

Politia recomanda soferilor sa adapteze viteza in functie de vizibilitate, sa mareasca distanta in mers, sa nu se angajeze in depasiri riscante si sa foloseasca luminile de intalnire (luminile de ceata trebuie folosite doar daca vizibilitatea scade semnificativ).

Cum se circula duminica dimineata

In judetul Valcea, pe DN7 Pitesti - Sibiu, la kilometrul 177+140 de metri, din cauza tasarii corpului drumului in zona unui podet, circulatia auto este deviata prin municipiul Ramnicu Valcea, pe strazile Decebal, Republicii si pe Calea lui Traian.

In judetul Olt, pe DN64 Dragasani - Ganeasa, din cauza cedarii terasamentului la kilometrul 46+200 de metri, in zona Colibasi, traficul rutier se desfasoara pe un fir, alternativ.

Pana in data de 30 iunie 2016, DN7C (Transfagarasan) este inchis pe sectorul cuprins intre kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judetul Arges) si 130+800 (cabana Balea-Cascada, judetul Sibiu), in vederea evitarii situatiilor ce pot periclita siguranta circulatiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (caderi de stanci, alunecari de teren etc.).

De asemenea, pana in data de 31 martie 2016, DN67C (Transalpina) este inchis intre kilometrii 34+800 (Ranca, judetul Gorj) si 79+200 (Curpat, judetul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea si combaterea inzapezirii drumurilor publice - indicativ AND 525/2013.

Pe autostrada A1 Orastie - Sibiu circulatia este oprita intre nodurile rutiere Saliste si Cunta (km 270+020 - km 292+455), in vederea remedierii degradarilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

In judetul Buzau, pe DN10 Brasov - Buzau, in zona Siriu, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone din cauza lucrarilor de reparatie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri).

Rute ocolitoare pentru traficul greu:

  • pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata cuprinsa intre 3,5 si 7,5 tone: DN10 Buzau - Cislau (km 47+070), DJ102B Gura Bascei - Valenii de Munte, DN1A Valenii de Munte - Cheia - Sacele, DN1 Sacele - Brasov;
  • pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 7,5 tone: DN1B Buzau - Ploiesti, DN 1A Ploiesti - Cheia - Sacele, DN1 Sacele - Brasov.

Pe DN5 (E85), din cauza desfasurarii lucrarilor de reparatii la podul Giurgiu-Ruse, traficul rutier se desfasoara pe o banda, alternativ, uneori formandu-se coloane de autovehicule la punctul de trecere a frontierei catre Bulgaria.

In judetul Prahova, pe DN1A, in zona Maneciu, pe portiunea kilometrica 133+100 - 133+450 de metri, unde corpul drumului a fost afectat de alunecari de teren, sunt montate indicatoare care reglementeaza prioritatea de trecere. In zilele cu trafic intens, mai ales duminica, se formeaza coloane de autovehicule.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#trafic duminica, #Transfagarasan inchis, #Transalpina inchis, #rute ocolitoare, #probleme trafic , #trafic