Gabriela Firea, la inaugurarea benzii unice pe linia de tramvai pentru autobuze: "Sa mearga mai incet sa nu cadem"

Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 15:50
9167 citiri
Gabriela Firea, la inaugurarea benzii unice pe linia de tramvai pentru autobuze: "Sa mearga mai incet sa nu cadem"
Foto: Facebook/ Gabriela Firea

Primarul Gabriela Firea a inaugurat, miercuri,"Banda unica pe linia de tramvai", despre care spune ca este o noua masura pentru fluidizarea traficului din Capitala. Numai ca in timp ce incerca sa isi organizeze o declaratie de presa, edilul Bucurestiului a cerut ca soferul sa merga mai incet pentru a nu avea neplacutul incident de a cadea.

" Sa mearga mai incet, sa nu ne rasturnam", a spus Gabriela Firea in timp ce se afla intr-un autobuz al STB care circula pe banda unica.

Totul a fost inregistrat si un internaut a facut public filmul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Gabrielei Firea, pentru ca autobuzele pot circula pe linia de tramvai, acestea ajung mai repede la destinatie.

Ea a precizat intr-o postare pa pagina de Facebook faptul ca "intr-o prima etapa, autobuzele de pe 3 linii intens circulate si cu un flux mare de calatori, vor putea circula pe linia de tramvai.

Autobuzele nu isi vor modifica traseul, ci doar, acolo unde e posibil, vor circula pe linia de tramvai.

Este vorba despre autobuzele de pe liniile 135, 182 si 330, care vor circula, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 si 46, utilizand si statiile acestora".

POtrivit edilului, "avantajele sunt notabile: timpul de calatorie se reduce cu 30%, la orele de varf, conform probelor efectuate de STB pe traseu.

Aceasta masura contribuie si la fluidizarea traficului rutier, iar calatorii pot schimba mijloacele de transport mult mai usor, statiile fiind comune.

Mai mult decat atat, in functie de rezultate, etapizat, vom extinde acest proiect si pe alte 6 linii, acolo unde trama stradala va permite".

Acestea sunt principalele modificari

* Modificarile opririi in fiecare statie vor fi anuntate in toate statiile de autobuz de pe tronsoanele care fac parte din proiect, iar personalul STB SA va fi prezent in aceste statii pentru a indruma calatorii spre zonele corecte de asteptare, respectiv pe peroanele de tramvai.

* Autobuzele liniei 135 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor pe Sos. Mihai Bravu, intre Calea Vitan si Piata Iancului (cu exceptia pasajului Muncii, unde acestea vor circula prin pasaj), legand astfel cartierele Vitan-Dudesti, Baba Novac, Muncii, Vatra Luminoasa si Iancului.

* Autobuzele liniei 182 vor circula pe Bd. Iancu de Hunedoara si Sos. Niculae Titulescu, pe calea de rulare a tramvaielor, intre Calea Dorobanti si Banu Manta, pe sensul spre Gara de Nord, respectiv intre Str. Maltopol si Calea Dorobanti, pe sensul spre "Institutul Oncologic", legand astfel cartierele Dorobanti, Piata Victoriei, Banu Manta - Grivita.

* Autobuzele liniei 330 vor circula pe Sos. Mihai Bravu, pe calea de rulare a tramvaielor, intre Bd. Camil Ressu si statia de tramvaie "Gheorghe Petrascu", de unde acestea revin pe carosabilul destinat traficului rutier general, legand astfel cartierele Dristor, Baba Novac si Vatra Luminoasa.

* Trasee viitoare: In etapa a doua, traseul autobuzului 330, pe linia de tramvai, se va prelungi si va circula pe Soseaua Mihai Bravu, si pe tronsonul cuprins intre Gheorghe Petrascu si Calea Dorobanti. Tot in aceasta etapa, autobuzele liniei R439 vor circula pe linia tramvaielor 1 si 10, pe Soseaua Oltenitei, pe tronsonul cuprins intre Piata Sudului si Romprim.

* Ulterior, in etapa a treia, se are in vedere introducerea circulatiei autobuzelor de pe liniile 101,143, 682 si R409 pe calea de rulare a tramvaiului 21 de pe Soseaua Colentina, pe tronsonul cuprins intre Bucur Obor si Soseaua Fundeni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Gabriela Firea, #banda unica pe linia de tramvai, #autobuze, #sa circule incet , #trafic