Infotrafic: Circulatie dificila pe soselele din tara, din cauza ploii

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 12:18
1009 citiri
Infotrafic: Circulatie dificila pe soselele din tara, din cauza ploii
Foto:arhivafoto.ro

Soferii aflati in trafic sunt atentionati asupra faptului ca luni, in jurul pranzului, carosabilul este umed din cauza ploii in majoritatea judetelor tarii, motiv pentru care circulatia autovehiculelor se desfasoara cu dificultate.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane mai informeaza ca pentru evitarea implicarii in accidente rutiere, cei de la volan trebuie sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare.

De asemenea, un regim de viteza moderat, adaptat permanent conditiilor concrete de trafic si drum si pastrarea unei distante corespunzatoare in mers fata de vehiculul dinainte sunt de natura a evita producerea unor evenimente rutiere grave, se mai arata in comunicatul INFOTRAFIC.

In acelasi scop, li se recomanda soferilor folosirea luminilor de intalnire si pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri.

Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, pilotarea masinilor in conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta lor redusa.

De asemenea, acestora le este reamintit faptul ca pentru cei care au mai putin de un an de practica, viteza maxima admisa in afara localitatilor este pentru ei cu 20 km/h mai mica.

De asemenea, in cazul ramanerii in pana, triunghiurile de presemnalizare trebuie asezate la o distanta mult mai mare de autovehicul decat in conditii meteo-rutiere normale.

Reamintim, in acest context, obligatia conducatorilor de autovehicule cu masa maxima autorizata mai mare de 3,5 tone de a purta echipament de protectie-avertizare fluorescent-reflectorizant, atunci cand executa interventii la vehiculul care se afla pe partea carosabila a drumului public. In conditii de ploaie, acest echipament reduce considerabil riscul producerii unor accidente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps introduce o nouă funcționalitate menită să încurajeze utilizatorii să opteze pentru alternative mai ecologice la călătoriile cu automobilul, cum ar fi transportul în comun sau...
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi, joi seara, cu privind la faptul că în timp ce se deplasa cu...
#trafic, #Infotrafic, #circulatie sosele umede , #trafic