Marsul Normalitatii si Marsul Diversitatii restrictioneaza traficul in Bucuresti

Vineri, 22 Mai 2015, ora 19:08
3471 citiri
Marsul Normalitatii si Marsul Diversitatii restrictioneaza traficul in Bucuresti

Traficul va fi restrictionat sambata, in centrul Capitalei, in timpul Marsului Normalitatii, care are loc de la ora 12.00, pe traseul Piata Victoriei - Calea Victoriei - Dealul Patriarhiei, si pentru Marsul Diversitatii, de la ora 16.00, pe traseul Soseaua Kiseleff - Piata Victoriei.

Participantii la Marsul Normalitatii, organizat de Asociatia "Noua Dreapta", se vor aduna sambata, de la ora 11.30, in Piata Victoriei, iar la ora 12.30 vor pleca in mars pe traseul Calea Victoriei - Piata Natiunilor Unite - Splaiul Independentei - Dealul Mitropoliei.

Manifestatii de strada in weekend la Bucuresti: Marsul gay al Diversitatii versus Marsul pentru Normalitate

Potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei, participantii la mars vor merge pe traseul din Piata Victoriei pana pe Dealul Patriarhiei pe banda unu de circulatie.

Organizatorii au estimat ca la Marsul Normalitatii vor participa aproximativ 500 de persoane.

Asociatia "Noua Dreapta" a anuntat ca marsul este organizat in sprijinul valorilor familiei crestine traditionale, impotriva legalizarii casatoriilor si adoptiilor homosexuale.

Tot sambata, intre orele 16.00 si 19.00, va avea loc Marsul Diversitatii, organizat de Asociatia Accept, care promoveaza drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transgender).

Participantii la Marsul Diversitatii se vor aduna, la ora 16.00, pe Soseaua Kiseleff, in zona Arcului de Triumf, iar de la ora 16.30 vor pleca in mars spre Piata Victoriei, unde pot ramane pana la ora 19.00, conform autorizatiei.

Traficul rutier va fi restrictionat in timpul marsului, pe traseul de deplasare al participantilor, de la Arcul de Triumf pana la intrarea in Piata Victoriei, precum si pe strazile care acced in Soselei Kiseleff, potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei.

In perioada restrictiilor de trafic, soferii pot circula pe ruta ocolitoare Piata Arcul de Triumf - Bulevardul Maresal Constantin Prezan - Piata Charles de Gaulle - Bulevardul Aviatorilor - Piata Victoriei.

Potrivit organizatorilor, evenimentul este organizat pentru a sustine dreptul fiecarui om de a-si exprima liber identitatea, pentru parteneriat civil si pentru o viata de familie a persoanelor LGBT protejata de lege.

La Marsul Diversitatii ar urma sa participe, potrivit organizatorilor, aproximativ 500 de persoane.

Peste 350 de jandarmi vor supraveghea cele doua evenimente, pentru a preveni eventualele stari conflictuale si pentru a asigura protectia participantilor, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

De asemenea, peste 250 de politisti vor asigura ordinea publica si siguranta rutiera in zonele unde vor avea loc cele doua marsuri. Echipajele de politie vor patrula in statiile de metrou si in mijloacele de transport in comun, vor actiona pentru prevenire si combatere a infractiunilor savarsite cu violenta si a faptelor de natura sa impiedice desfasurarea normala a acestor evenimente.

Citeste si:
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
La finalul celei de-a treia săptămâni parlamentare, aleșii nu dau semne că se vor porni prea curând de numeroasele restanțe din legislatura trecută precum desființarea Secției Speciale,...
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Sursa: MEDIAFAX