Ziare.com

Restrictii de circulatie in Capitala: o bretea a Podului Grant va fi inchisa, pe Sos. Fabrica de Glucoza se introduce sens unic

Sambata, 06 Aprilie 2019, ora 07:20

   

Restrictii de circulatie in Capitala: o bretea a Podului Grant va fi inchisa, pe Sos. Fabrica de Glucoza se introduce sens unic
Primaria Capitalei incepe, de luni, lucrarile de reabilitare si consolidare a Podului Grant, dupa mai bine de 12 ani de la ultimele reparatii, iar de sambata, ora 8:00, pe Soseaua Fabrica de Glucoza se va institui sens unic intre Soseaua Petricani si Soseaua Barbu Vacarescu.

Potrivit unui comunicat de presa, incepand de luni, ora 11:00, se inchide circulatia pe Breteaua F, de urcare/coborare dinspre Calea Grivitei / spre Gara de Nord a Podului Grant (aferenta sensului de circulatie Turda - Crangasi).

Circulatia pe breteaua de acces va fi intrerupta pana la finalizarea lucrarilor, iar traficul pe Podul Grant nu va fi afectat.

Se pot alege rute alternative:

- pentru urcarea pe pod pentru directia Crangasi se vor utiliza bretelele adiacente rampei Turda;

- pentru coborarea de pe Podul Grant pe Calea Grivitei se vor utiliza pentru intoarcere bretelele aferente Caii Giulesti.

"Pe breteaua inchisa, Compania Municipala Strazi, Poduri si Pasaje Bucuresti va executa lucrari de frezare a sistemului rutier existent, de asternere a hidroizolatiei si inlocuire a elementelor de siguranta rutiera existente (parapeti metalici) . Totodata, va fi realizata asternerea mixturilor asfaltice, vor fi montate dispozitivele de acoperire a rosturilor, iar ulterior vor fi realizate marcajele definitive", a transmis Primaria Capitalei.

Lucrari similare vor fi realizate, in lunile urmatoare, si la celelalte bretele ale pasajului (eventualele restrictii de circulatie vor fi anuntate).

Alte lucrari vor fi realizate, ulterior, la pasajul denivelat superior: lucrari de infrastructura, la structura de rezistenta si la suprastructura (montarea parapetului pietonal si a celui de protectie).

Totodata, se va interveni pentru reabilitarea liniei de tramvai si pentru asigurarea sigurantei circulatiei (semnalizarea rutiera provizorie si semnalizarea rutiera definitiva).

Sens unic pe Soseaua Fabrica de Glucoza, incepand de sambata

Primaria Municipiului Bucuresti mai anunta ca incepand de sambata, ora 8:00, pe Soseaua Fabrica de Glucoza se va institui sens unic intre Soseaua Petricani si Soseaua Barbu Vacarescu. Se va circula doar dinspre Soseaua Petricani - Nod A3 spre Soseaua Barbu Vacarescu.

"Tinand cont de stadiul avansat al lucrarilor si pentru a respecta graficul de lucru, incepand de sambata, 6 aprilie, ora 08:00, circulatia pe Soseaua Fabrica de Glucoza se va organiza in sens unic, pe toata lungimea, intre Soseaua Petricani si Soseaua Barbu Vacarescu. Astfel, va fi permisa circulatia autovehiculelor doar dinspre Soseaua Petricani - Nod A3 spre Soseaua Barbu Vacarescu", a transmis, vineri, Primaria Capitalei.

Sursa citata precizeaza ca inchiderea circulatiei pe acest sens de mers este necesara pentru realizarea noilor benzi de circulatie.

"Vor fi realizate traversari ale santierului pentru riverani, iar constructorul va lucra cu program prelungit si va suplimenta resursele. In acest moment, lucrarile pentru ridicarea zidului de sprijin al noii artere de circulatie sunt aproape finalizate, iar relocarea retelelor de utilitati este intr-un stadiu avansat. Se lucreaza la viitoarea canalizare pluviala si a inceput relocarea stalpilor de electricitate", a mai precizat Primaria Capitalei.

Poiectul presupune largirea la patru benzi, doua pentru fiecare sens de circulatie, a arterei intre Soseaua Petricani - Nod A3 si Calea Floreasca. Fiecare banda va avea 3,5 metri latime, iar trotuarele vor include si o pista pentru biciclisti pentru fiecare sens.

Intersectiile pe care Soseaua Fabrica de Glucoza le traverseaza vor fi reconfigurate si va fi realizata racordarea la sensul giratoriu din zona Autostrazii A3. De asemenea, vor fi amenajate noi spatii verzi, iar iluminatul stradal va fi modernizat.

Proiectul prevede si amenajarea de parcari, a doua drumuri colectoare si semaforizare pe anumite segmente.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3271 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor