Romania, in zapada - vezi ce drumuri mai sunt in nameti

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 22:21
1582 citiri
Romania, in zapada - vezi ce drumuri mai sunt in nameti
Foto: Arhiva

Peste 1.900 de politisti, jandarmi si pompieri au actionat sambata pentru limitarea si

inlaturarea efectelor produse de caderile abundente de zapada.

Ministerul Administratiei si Internelor anunta ca in aceasta zi de weekend angajatii sai au avut 704 interventii, cu prioritate pentru imbunatatirea starii drumurilor, deblocarea si degajarea circulatiei rutiere si feroviare, acordarea ajutorului medical de urgenta si transportul persoanelor din localitatile izolate.

Remedierea acestei situatii si asigurarea unui trafic rutier si feroviar in conditii de

normalitate reprezinta o prioritate si pentru perioada urmatoare, se arata in comunicatul MAI remis Ziare.com.

Drumuri inchise sau cu restrictii

Circulatia rutiera pe DN 24C Manoleasa - Radauti Prut a fost redeschisa traficului pentru toate categoriile de vehicule, insa mai multe drumuri sunt in continuare inchise din cauza cantitatii mari de zapada care a cazut in ultima saptamana in Romania.

"Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta utilizatorii retelei de drumuri nationale din Romania ca incepand cu ora 20.15 este deschisa circulatia pe DN 24C Manoleasa - Radauti Prut pentru toate categoriile de vehicule", se arata intr-un comunicat al CNADNR remis, sambata seara, Ziare.com.

Meteo: Scapam de zapada, nu si de ger - vezi drumurile inchise

Pe de alta parte, DN 23B Stupina - Ciorasti ramane in continuare inchis, in timp ce pe mai multe artere importante circulatia este restrictionata pe anumite segmente de drum.

Romania, in zapada: Drumuri blocate, sate izolate, salvarea vine cu elicopterul

Drumurile cu restrictii de circulatie sunt DN 2N Bogza - Jitia, restrictionat pentru vehicule cu MTMA (masa totala maxima autorizata) mai mare de 3,5 tone, DN 2R Jitia - Vintileasca, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone, DN 2C Pogoanele - limita judet Ialomita, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone, DN 1H Alesd - Nusfalau, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone, si DN 22 Ramnicu Sarat - Baile, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone.

In plus, 67 de drumuri judetene sunt blocate, iar pe 21, circulatia se desfasoara cu greutate.

A.T.

#drumuri inchise zapada, #drumuri restrictionate zapada, #Romania zapada , #trafic