Se poate circula din nou pe Transalpina, insa doar ziua

Luni, 29 Mai 2017, ora 18:39
2109 citiri
Se poate circula din nou pe Transalpina, insa doar ziua
Foto: Arhiva Pixabay

Circulatia pe drumul national 67 C, Transalpina, a fost redeschisa incepand de luni. Totusi, intre orele 20:00 - 07:00, traficul este strict interzis, din cauza vizibilitatii reduse si a traseului dificil.

"Precizam ca din cauza vizibilitatii reduse (ceata densa) accesul autovehiculelor in intervalul orar 20:00 - 07:00 este strict interzis.

Avand in vedere dificultatea acestui traseu (multiple curbe periculoase si altitudinea ridicata), viteza maxima de circulatie pe sectorul de drum mentionat este de 30 km/h. Accesul pe acest tronson de drum este permis doar autovehiculelor cu tonaj mai mic sau egal de 7,5 t", se arata intr-un comunicat CNAIR.

Conform documentului, in perioada urmatoare, utilaje ale CNAIR SA vor fi prezente pe drum pentru a interveni ori de cate ori este nevoie. Pana acum, zapada depusa pe carosabil a fost inlaturata, s-au finalizat marcajele rutiere si au fost montate toate elementele de siguranta si de semnalizare deteriorate pe timpul iernii.

Transalpina, denumita si "Drumul Regelui", face legatura intre Transilvania si Oltenia. Aflata la peste 2.000 de metri altitudine, Transalpina este cel mai inalt drum din Romania care poate fi traversat cu masina, avand punctul cel mai inalt in Pasul Urdele (la 2.145 m).

Transalpina este inchisa in timpul sezonului rece, fiind impracticabila si periculoasa in zona alpina.

Saptamana trecuta, drumarii din Gorj anuntau ca Transalpina se deschide in iunie

Citeste si A inceput deszapezirea pe Transfagarasan, zapada depaseste chiar si 5 metri inaltime (Foto)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Transalpina deschisa, #Transalpina redeschis, #Transalpina inchis noaptea, #Transalpina zapada , #trafic