Sistem modern de supraveghere la Marea Neagra

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 15:22

   

Sistem modern de supraveghere la Marea Neagra
Zilele acestea un sistem modern de supraveghere la Marea Neagra si in Delta Dunarii este amplasat la Sulina, anume sistemul SCOMAR care permite detectarea timpurie, urmarirea, recunoasterea si identificarea navelor ce desfasoara activitati ilegale de trafic la Marea Neagra.

SCOMAR va supraveghea si monitoriza permanent traficul de la Marea Neagra si va furniza imagini tactice pana la 100 de mile marine in larg, dar si activitatea aeriana si terestra.

Subsistemul statiilor de senzori detecteaza, identifica si urmareste navele suspecte, dupa care imaginile sunt transmise catre Centrul de Comanda si Control. Echipamentele sunt amplasate intr-o cladire ce s-a aflat in patrimoniul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, care a fost preluata de Ministerul Apararii Nationale.

MApN, mai exact Statul Major al Fortelor Navale, a achizitionat echipamentele tehnice ale radarului OTHSWR in urma unui acord interguvernamental, cu finantare de la bugetul de stat si din fonduri nerambursabile.

Termenul de predare stipulat in contractul de achizitionare a echipamentelor radar a fost februarie 2010, acestea fiind achitate integral la semnarea acordului.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2233 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor