Ziare.com

Traficul din Bucuresti, dat peste cap de Congresul PPE si mitingul USL - vezi restrictiile

de Diana Robu
Marti, 16 Octombrie 2012, ora 16:05

   

Traficul din Bucuresti, dat peste cap de Congresul PPE si mitingul USL - vezi restrictiile
Aliantele politice se lupta, in aceasta saptamana, in evenimente grandioase. In timp ce USL-ul isi lanseaza, cu fast, candidatii la un miting la care asteapta peste 70.000 de participanti, PDL este gazda Congresului popularilor europeni.

Capitala noastra este, timp de trei zile, gazda Congresului Partidului Popular European. Vor fi prezenti 1.200 de populari din 40 de tari - lideri din mai multe state europene, reprezentanti ai Parlamentului si ai Comisiei de la Bruxelles.

Astfel, conform organizatorilor, 16 sefi de stat si de guvern au fost invitati la reuniunea din 16-18 octombrie, intre care sefii guvernelor din Germania, Spania, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Portugalia, Bulgaria sau Grecia.

Congres PPE la Bucuresti: Cand vorbesc Merkel, Barroso si Rompuy

Presedintele Comisiei Europene Jose Barroso, presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, dar si cancelarul Angela Merkel vor lua cuvantul in cadrul sesiunii plenare.

In replica, USL organizeaza un miting de amploare pe Arena Nationala - "cel mai mare eveniment organizat de la Revolutie incoace" - la care sa fie prezenti 74.000 de oameni. Acestia vor fi repartizati astfel: 54.000 de persoane vor sta in tribunele Arenei Nationale, in timp ce alti 20.000 de oameni vor sta pe gazon, care va fi protejat special, asa cum se intampla la concerte.

Cum se va desfasura mitingul USL din 17 octombrie: Fara tigari si seminte

Cei 452 de candidati ai USL vor fi prezentati intr-un cadru solemn pe o scena amplasata in zona in care sunt organizate si cele pentru concerte, iar Arena Nationala va fi inchiriata de la Primaria Generala pentru data de 17 octombrie.

Traficul dat peste cap

Cele doua evenimente de amploare, organizate de taberele politce, dau peste cap traficul in Capitala.

In apropiere de centrul Capitalei, unde vor fi cazati oaspetii de seama care participa la Congresul PPE, vor fi afectate zonele Piata Alba Iulia si Bulevardul Unirii, unde oprirea si stationarea vehiculelor va fi interzisa, miercuri si joi, intre orele 06:00 si 22:00.

Bucuresti: Lansarea candidatilor USL aduce probleme de trafic - vezi zonele afectate

Si in Sectorul 2, soferii au primit deja instiintari in parbriz din partea Politiei Locale prin care sunt anuntati ca, miercuri, 17 octombrie, trebuie sa-si mute masinile din zonele precizate mai jos.

"In data de 17:10, pe stadionul Arena Nationala, va avea loc lansarea candidatilor USL la alegerile parlamentare din decembrie 2012. Astfel, din ratiuni de siguranta publica, Politia Locala Sector 2 va recomanda ca, in ziua sus-mentionata, intre orele 06:00-22:00 sa nu opriti si sa nu stationati pe urmatoarele tronsoane: B-dul Pierre de Coubertin (intre sos. Iancului si intrarea in stadion), Str. Vatra Luminoasa (intre B-dul Pierre de Coubertin si Sos. Mihai Bravu), Sos. Pantelimon (intre B-dul Pierre de Coubertin si intrarea parcarea Electroaparataj), se arata in biletele pe care le-au primit soferii.

De la ora 11:00, se va inchide total circulatia rutiera pe str. Pierre de Coubertain, pe str. Vatra Luminoasa si pe str. Maior Coravu, se arata intr-o comunicare a Brigazii Politiei Rutiere, remisa Ziare.com.

De la ora 18:30, se va inchide circulatia rutiera in totalitate pe Bd. Basarabia, intre Piata Hurmuzachi si Bd. Chisinau.

Autoritatile recomanda si rute ocolitoare:

- Sos. Mihai Bravu - bd. Ferdinand I - sos. Pantelimon - bd. Chisinau - bd.Nicolae Grigorescu;
- Sos. Mihai Bravu - bd. Camil Ressu - str. Liviu Rebreanu;
- Sos. Mihai Bravu - str. Baba Novac - bd. Nicolae Grigorescu;
- Sos. Pantelimon - sos. Morarilor - bd. Constantin Brancusi - str. Baba Novac - sos. Mihai Bravu.

Restaurantul simbol al Capitalei, inchis

De asemenea, unul dintre restaurantele - simbol al Bucurestiului, "Carul cu bere", din Centrul Vechi al Capitalei, va fi inchis pentru clientii obisnuiti si rezervat special pentru popularii europeni.

Fortele de ordine vor supraveghea atent zona, iar geamurile localului vor fi complet acoperite, pentru a oferi o discretie totala oaspetilor europeni.

Trasee RATB, modificate

Marele miting USL modifica si traseele RATB. Astfel, liniile 86, 90 si 104 vor functiona pe trasee modificate incepand cu ora 11:00, iar incepand cu ora 17:00 vor fi modificate si traseele liniilor 40 si 56, precizeaza reprezentantii RATB pentru Ziare.com.

Linia 86 va functiona pe traseul de baza intre terminalul Dridu si intersectia Bd. Pache Protopopescu/Str. Matei Voievod/Str. Popa Nan, apoi pe un traseu modificat pe Str. Popa Nan, Str. Delea Veche, Str. Delea Noua, Str. Dristorului, Str. Baba Novac, Str. Constantin Brancusi, Str. Lucretiu Patrascanu, pana la terminalul Bd. Basarabia, comun cu troleibuzele din liniile 70 si 79.

Linia 90 va functiona pe traseul de baza intre terminalul Valea Argesului si intersectia Bd. Pache Protopopescu/Bd. Ferdinand, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Ferdinand, Bd. Garii Obor, pana la terminalul Baicului, comun cu troleibuzele liniilor 69 si 85.

Linia 104 va functiona pe traseul de baza intre terminalul Cora Pantelimon si intersectia Sos. Pantelimon/Bd. Pierre de Coubertin/Sos. Iancului, apoi pe un traseu modificat pe Sos. Iancului, Sos. Mihai Bravu, Bd. Decebal, urmand apoi traseul actual.

Liniile 40 si 56 vor functiona pe traseele de baza intre terminalul Piata Sf. Vineri si intersectia Cal. Calarasilor/Str. Traian, apoi pe un traseu modificat pe Str. Traian, Bd. Pache Protopopescu, Sos. Iancului, Sos. Pantelimon, Bd. Chisinau, Bd. Basarabia, urmand apoi traseele actuale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4599 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cred ca niciodata dupa 1989 nu au fost asa multi sefi de stat si

guvern in Romania, ce sa mai zic de reprezentantii a 40 de tari. E bine pentru Romania!
Nu si pentru ponta-voiculescu-crin!

* Hai Romania, diseara in meciul cu Olanda!:-)

 
 

 

vor sa arate ca sunt cineva, ca inseamna ceva

Mai mult ca sigur ca vor fi stridenti si foarte ostentativi. Naivitate de provinciali...

Traficul dat peste cap..????

Traficul dat peste cap..???? Tot asa cum s-a intimplat cu traficul in Bucuresti..se v-a intimpla cu USLasii!!!
Vor fi si ei dati peste cap!!!Adica incepe prabusirea..USLasilor..!!!Succes la prabusire!!!

Toata agresivitatea de care da dovada USL si mentalitatea

mizerabila pe care o au va da rezultate, mai devreme sau mai tirziu. Nici Lenin, nici Stalin nu au rezistat. Ce sa mai spunem de Ponta, care este un biet copil de tita pe linga monstrii citati. Ponta actioneaza ca Nea Goe, da cu piciorulsul in pamint, sa i se faca voile... Penibil.

 

Mos Gerila.....

....nu exista....asa cum a inceput sa nu mai existe pdl! Ultimele incercari de resuscitare cu ajutor strain!

domnul Banu

chestia cu numele lui Gerila e o poanta, daca nu te-ai prins inca

@Banul

- cin' te-a pacalit ? vocea rusiei !

USLasii reprezinta popoul..???

USLasii reprezinta popoul..???Aveti dreptate tovarasi USLa reprezinta "POPOUL" de USlasi..!! URA...Ura...

USL reprezinta poporul

Si asta se va vedea - Basescu reprezinta dictatura - va muri curand la fel ca Ceausescu

va murisi el cind ii va veni vremea

dar tu nu vei apuca sa te bucuri.
tipa cu coasa te va inhata rapid,crede-ma :)
n-ai noroc si pace,ca toate slugile voiculescului...

remarca

tin sa remarc faptul ca intalnirea socialistilor europeni a fost mutata, in demagogia lui ponta, la initiativa lui Ponta, pentru ca Bruxelul era mai bine pozitionat geografic , mai aproape....decat Bucurestiul -USList
Acum cand e congresul popularilor europeni Bucurestiul PDl-ist este mai mult decat convenabil pozitionat atat geografic cat si geopolitic
Nici ca se putea o palma mai aspra pe obrazul USListilor aceasta discrepanta intre ce raputatie si-au creat socialistii din Romania in Uniunea Europeana si PDL care totusi e vazut ca un partener credibil de dialog
Rusine USL, sunteti PARIA in Europa, America si in orice loc din universul asta unde exista viata inteligenta.

 

Diana ,

1200 de populari fac aceiasi tambalau ca 79000 de socialisti. Se intoarce lumea pe dos ,sau esti intr-o perioada dificila ? (menstruatia este o o chestie fireasca ).

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor