Traficul din Capitala, bulversat de reuniunea NATO, maratonisti, protestatari si microbisti

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 11:38
2493 citiri
Traficul din Capitala, bulversat de reuniunea NATO, maratonisti, protestatari si microbisti
Foto: Arhiva

Maratonul Bucuresti, reuniunea NATO, meciul Romania-Belarus si un miting vor afecta serios traficul din Capitala in acest weekend. Peste 20 de bulevarde vor fi blocate de maratonisti, politicieni, protestatari si microbisti.

Politistii de la Brigada Rutiera avertizeaza soferii bucuresteni ca, incepand de vineri, circulatia pe mai multe artere din Bucuresti va fi restrictionata pana luni, scrie Adevarul.

Adunarea parlamentara a NATO

Prima zi de haos in trafic va incepe vineri, odata cu startul celei de-a 57-a Sesiuni Anuale a Adunarii Parlamentare a NATO. Desi agentii de la Rutiera nu au transmis nicio interdictie a circulasiei rutiere, soferii ar trebui sa evite artere pe care vor circula coloanele oficiale cu cei peste 400 de delegati si alte cateva sute de jurnalisti.

Reuniunea se desfasura la Palatul Parlamentului si va dura pana luni, 10 octombrie, dar prezenta invitatilor la Bucuresti vor aglomera Soseaua Bucuresti-Ploiesti (intre Capitala si Aeroportul Otopeni), Soseaua Kiseleff, Calea Victoriei si arterele din zona Izvor-Palatul Parlamentului.

Dimineata - protest, seara - meci

Tot vineri, in intervalul orar 8.00 - 16.00, organizarea unui miting care va avea loc pe platoul din fata Universitatii Nationale de Aparare "Carol I" (Academia Militara) va impune masuri de fluidizare a traficului in perimetrul platoului.

Brigada Rutiera a Capitalei solicita conducatorilor de autovehicule sa evite sa circule in special pe strazile Dr. Dumitru Bagdasar, Prof. Dr. Francisc Reiner si pe Bulevardul Eroilor.

Vineri seara, din cauza meciului de fotbal dintre echipa nationala a Romaniei si echipa nationala a Republicii Belarus, care va avea loc la ora 21.30, pe stadionul National Arena, politistii recomanda sa nu circulam cu masinile pe bulevardele Basarabia si Pierre de Coubertin si pe strazile Maior Coravu si Vatra Luminoasa.

Crosul copiilor

Sambata, intre orele 10.00 si 12.00, se va organiza Crosul Copiilor. Cu o ora inainte de concurs si o jumatate de ora dupa, traficul rutier va fi restrictionat pe Bulevardul Unirii, de la Bulevardul Lucian Blaga pana la Piata Alba Iulia, pe ambele sensuri, pe Bulevardul Decebal, de la Piata Hurmuzachi pana la Piata Alba Iulia, cu asigurarea traversarii pentru autovehicule pe strada Dristor, pe sensul de deplasare spre Piata Unirii.

Din cauza aceleiasi competitii, liniile RATB 104, 123 si 124 vor functiona pe trasee modificate.

Bucharest International Marathon

Comisia Tehnica de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti a avizat deja principala interdictie, generata de organizarea la data de 9 octombrie, in Capitala, a celei de-a patra editie a evenimentului Bucharest International Marathon, care va incepe in Piata Alba Iulia si se va termina tot acolo.

Astfel, duminica dimineata, incepand cu ora 06.00, se vor institui restrictii de circulatie pe Bulevardul Unirii, pe podul Serban Voda, pe Splaiul Unirii, pe breteaua Pasajului Marasesti de langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei si pe bulevardele Mircea Voda, Burebista si Decebal, pe ambele sensuri.

Restrictiile vor fi ridicate la ora 16.00, iar politistii le recomanda bucurestenilor sa opteze, in aceasta perioada, pentru mijloacele de transport in comun. Regia Autonoma de Transport Bucuresti a anuntat insa, la randul ei, reorganizarea traseele mijloacelor de transport din zona desfasurarii

Maratonului International Bucuresti. Astfel, liniile 1, 23, 27, 70, 79, 104, 123, 124, 116, 117, 133, 312, 313, 323 si 385 vor functiona pe rute modificate, in timp ce linia 92 se suspenda.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#trafic bucuresti weekend, #maratonul copiilor, #Adunarea Parlamentara NATO 2011, #restrictii trafic Bucuresti , #trafic